Suparare mare la Moscova dupa victoria Ucrainei de la Liman: „Inamicul a folosit atat artilerie de fabricatie occidentala, cat si informatii din tarile aliantei nord-atlantice”

externe

Presa de stat rusa Russia24 a relatat ca motivul retragerii Rusiei din Liman a fost ca „inamicul a folosit atat artilerie de fabricatie occidentala, cat si informatii din tarile aliantei nord-atlantice”, transmite CNN, citata de news.ro.

Fortele rusesti s-au retras din Liman, un oras strategic pentru operatiunile sale din estul tarii, a anuntat sambata Ministerul rus al Apararii, la doar o zi dupa anexarea de catre Moscova a regiunii, declarata ilegala de Occident.

„In legatura cu crearea unei amenintari de incercuire, trupele aliate au fost retrase din asezarea Krasny Liman catre linii mai avantajoase”, a declarat ministerul pe Telegram, folosind numele rusesc al orasului Liman.

Presa de stat rusa Russia24 a relatat ca motivul retragerii Rusiei a fost ca „inamicul a folosit atat artilerie de fabricatie occidentala, cat si informatii din tarile aliantei nord-atlantice”.

Retragerea marcheaza cel mai semnificativ castig al Ucrainei de la contraofensiva sa de succes in regiunea nord-estica Harkov, luna trecuta.

Anuntul Rusiei vine la doar cateva ore dupa ce fortele ucrainene au declarat ca au incercuit trupele rusesti in oras, care se afla in districtul Kramatorsk din Donetk.

Fortele ucrainene au declarat sambata ca au intrat in Stavky, un sat invecinat cu Liman, potrivit lui Serhii Cherevatyi, purtatorul de cuvant militar al gruparii estice a fortelor ucrainene. „Gruparea rusa din zona Liman este incercuita. Asezarile Yampil, Novoselivka, Shandryholove, Drobysheve si Stavky sunt eliberate. Masurile de stabilizare sunt in curs de desfasurare acolo”, a declarat Cherevatyi intr-o conferinta de presa televizata sambata dimineata.

„Eliberarea lui Liman este importanta, pentru ca este un alt pas spre eliberarea Donbasului ucrainean. Aceasta este o oportunitate de a merge mai departe spre Kreminna si Severodonetsk. Prin urmare, la randul sau, este foarte important din punct de vedere psihologic”, a spus el.

Cherevatyi a declarat ca actiunile trupelor ucrainene dau tonul pentru „a rupe cursul acestor ostilitati”.

Mai mult despre:

Comentarii: