Suparat ca Iohannis nu i-a dat cuvantul la Washington, Gadea l-a pus pe Mircea Badea sa ii laude contributia privind angajamentul luat de Trump

news

Mircea Badea sustine ca Mihai Gadea a fost de fapt initiatorul intrebarii despre articolul 5, adresata lui Trump, care a facut furori in presa internationala. Intrebarea a fost pusa de catre jurnalista Ramona Avramescu de la TVR.

„Acesta este ADEVARUL! (…) Lucrurile stau asa: din motive de securitate, toti jurnalistii acreditati s-au strans la Ambasada Romaniei, de unde au plecat in mod organizat la Casa Alba. S-au discutat in comun intrebarile pe care urmau sa le adreseze Presedintelui American. Dupa o idee tampita, a uneia de la Digi, de a rosti intrebarile in limba romana, cu rezultat sigur ca n-ar fi inteles nimeni pe planeta, idee demontata rapid de Gadea, a urmat o alta idee tampita a lu’ “domnu’ Pantazi”: Ceva in legatura cu Rusia si cat de amenintatoare este ea.

Gadea le-a bagat deontologilor mintile in cap si a dat argumentul corect: daca vreti sa se vorbeasca pe planeta depre intrebarea noastra, ea sa fie in legatura cu o firmatie a lui Trump din camapanie, si anume ca nu va respecta articolul 5 din Convetina NATO daca tarile componente nu-si vor achita contributia cuvenita. Toata lumea a cazut in cur de admiratie. UNANIMITATE! Atunci Gadea s-a apucat sa o formuleze in engleza si a fost scrisa pe grupul de watsup facut provizoriu de un nene de la Ambasada. Conventia intre jurnalisti a fost ca, indiferent cine va fi nominalizat sa puna intrebari, sa o rosteasca pe asta”, a scris Mircea Badea pe blog.

In timpul declaratiei de presa comune a lui Klaus Iohannis si Donald Trump, Ramona Avramescu l-a intrebat pe liderul de la Casa Alba daca crede ca SUA trebuie sa actioneze sub prevederile articolului 5, in cazul unei agresiuni din partea Rusiei asupra unui stat NATO. Conform acestui articol, „un atac armat impotriva uneia sau mai multora dintre tari, in Europa sau in America de Nord, va fi considerat un atac impotriva tuturor”.

„Da, angajez Statele Unite in respectarea articolului 5 si cu siguranta suntem acolo sa protejam si asta este unul dintre motivele pentru care vreau ca oamenii sa se asigure ca avem o forta foarte puternica, platind banii necesari pentru a avea acea forta. Dar, da, absolut, sunt dedicat articolului 5″, a raspuns Trump.

Momentul a fost evocat de presa americana, Buzz Feed titrand ca „acest reporter a reusit sa faca ceva ce n-au reusit liderii NATO”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: