Suparat pe reactia romanilor fata de IMIGRANTI, un jurnalist pleaca din tara: „Romania, ai picat cel mai important examen”

news

Jurnalistul Andrei Mantog de la Kamikaze anunta ca va pleca din tara, indignat de reactia romanilor fata de criza imigrantilor. „Pot sa iert oricand lipsa de inteligenta, dar niciodata lipsa de umanitate”, a scris Mantog.

„Daca vi se pare ca multi romani au o pozitie foarte dura anti-refugiati, aveti dreptate, chiar au. Daca nu intelegeti de ce, aflati ca nici eu. Dar incerc din rasputeri sa inteleg. Cumva, nu se stie cum, acei romani rataciti au ajuns nu doar sa se alieze cu propriii dusmani „naturali”, ci chiar sa militeze impotriva lor insisi. Sa ai un discurs de extrema dreapta atunci cand chiar acea extrema dreapta (ma refer manifestarile ei din occident) este cea care spune nu doar ca musulmanii sunt teroristi si criminali, ci si ca romanii sunt cersetori, hoti sau curve (femeile, deh, dar nu neaparat), asta inseamna sa fii idiot. Complet idiot (daca ati vazut share-uri multiple date de catre prietenii romani unui filmulet realizat pe strazile din Londra de organizatia de extrema dreapta ‘Britain First’, atunci probabil ca ati face bine sa stergeti acei idioti din lista voastra, urgent).

Dar nu se cade sa acuzam oamenii pentru ca sunt lipsiti de inteligenta. Si nu sunt sarcastic cand spun asta. Pot sa iert oricand lipsa de inteligenta, dar niciodata lipsa de umanitate.

(…) Daca se tem nemtii si austriecii ca emigrarea masiva a musulmanilor le-ar putea crea probleme? Bineinteles ca se tem. Bineinteles ca vor face eforturi mari in continuare, poate chiar sacrificii, si ca natiune, si poate chiar si personale. Sa fii om e greu, cateodata. Dar popoarele cu adevarat civilizate nu considera ca sa nu fii om este o optiune. Fiti siguri ca si daca Germania si Austria ar fi zguduite zilnic de cate o bomba, de maine incolo, tot nu vor regreta decizia facuta. Pentru ca vor sti mereu ca dintre bine si rau au ales binele, ca a salva vieti este decizia corecta, chiar si atunci cand unele dintre acele vieti iau turnuri nedorite. Pentru acele cazuri, aceleasi popoare civilizate au legi stricte si modalitati eficiente de aplicare a lor. Pentru ca, ghiciti ce, oamenii civilizati au bunul obicei de a condamna pe cineva DUPA ce s-a demonstrat ca a facut ceva, nu inainte, doar bazat pe teorii ale conspiratiei si (cat de odios!) pe prejudecati legate de apartenenta etnica/religioasa sau de culoare a pielii.

Pentru mine personal, aceste reactii ale romanilor sunt cele care au umplut paharul. Nu cred ca Romania mai poate fi salvata din ghearele acestor monstri, cel putin nu in viitorul apropiat. Si, cum se anunta inca o generatie condamnata aici, nu sunt dispus sa risc fericirea copiilor mei doar ca sa stau aici si sa ma lupt nu doar cu sistemul, ci si cu oamenii care, desi liberi, gandesc si simt deformat si nociv. 2015 va fi ultimul an care ma va prinde in Romania, ceea ce recomand tuturor oamenilor de buna credinta. Habar n-am ce voi face sau unde o sa ma duc, dar am cateva chestii in minte. Cel mai important este ca am am ajuns la convingerea (trista, nu zic) ca nu avem pentru ce lupta aici, nu merita efortul. Pentru ca mereu am crezut ca poti educa creierul oamenilor si merita sa faci tot posibilul ca sa reusesti asta, dar nu le poti educa sufletul. As vrea ca la plecare sa am puterea si generozitatea de a ura succes Romaniei si oamenilor ramasi in ea. Nu le am. Cred, in schimb, ca sunt o multime de oameni buni si foarte misto in Romania, de care imi va parea foarte rau, daca decid sa ramana aici. Pentru ca nici un om bun nu merita sa traiasca in Romania, asa cum arata ea astazi”, a scris Mantog in Kamikaze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: