„Superba initiativa”. Presa din Italia, impresionata de solidaritatea dintre romani: „Craciun diferit”

news

Initiativa romanilor din Diaspora de a fi alaturi de soferii romani de camioane aflati pe drumuri de Craciun a impresionat presa din Italia.

„Craciun, mancaruri si dulciuri pentru conationalii din parcari. Superba initiativa de solidaritate a comunitatii romanesti din Italia”, titreaza ziarul italian Caserta Sera, citat de RoItalianul.

Jurnalistul italian Emiddio Bianchi a fost impresionat  initiativa cetatenilor romani din Italia care, prin intermediul unui grup WhatsApp, s-au organizat pentru a fi alaturi de soferii romani de TIR constransi sa petreaca sarbatoarea Craciunului nu numai departe de familie si de casa, ci si singuri in cabina unui TIR, intr-o parcare.

„Au impartit intre ei (membrii grupului WhatsApp) zonele unde in aceste zile de sarbatoare TIR-urile, care au devenit pentru soferi micutele lor apartamente, sunt parcate asa cum prevede legea si au decis sa petreaca alaturi de ei cateva ore din zilele de sarbatoare. Si astfel, in parcarile din Italia, au avut loc scene precum cele pe care vi le relatam ca fiind imaginea unui Craciun diferit, solidar, cu mancaruri si dulciuri impartite cu cine petrece mare parte din timp la volanul TIR-urilor”, scrie jurnalistul italian.

Citeste si: Romani pentru romani: „Misiune indeplinita!”. Soferii de camioane nu au mai fost singuri de Craciun pe drumurile din Europa

Mai mult despre: ,

Comentarii: