Suplimentarea cu 25 de posturi de procurori a structurilor DIICOT, pe agenda de astazi a guvernului

news

sedinta, guvern, procurori, DIICOT, suplimentare

Numarul posturilor de procurori din cadrul DIICOT urmeaza sa fie suplimentat cu 25 (de la 306 la 331 de posturi), conform unui proiect de hotarare de guvern care urmeaza sa fie adoptat astazi. De asemenea, numarul de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic si administrativ se va suplimenta cu 20 de posturi de grefieri si 5 posturi de personal economic si administrativ (de la 310 la 335 posturi).

Conform notei de fundamentare, o parte dintre cele 25 de posturi de procurori vor fi alocate Sectiei de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale, pentru infiintarea unui serviciu specializat in combaterea traficului stradal de droguri pe raza municipiului Bucuresti si judetului Ilfov (7 posturi de executie +1 post de conducere).

Celelalte posturi urmeaza sa fie alocate, raportat la situatia operativa si necesitati, structurilor teritoriale care inregistreaza cresteri masive ale numarului de cauze penale vizand traficul de droguri/psihoactive, „preponderent ca urmare a unor festivaluri, concerte, turism, centre universitare mari, de pilda Serviciul Teritorial Constanta, unde urmeaza a fi infiintat un Birou antidrog, care sa acopere intreg judetul Constanta, cat si Tulcea”.

Potrivit Agerpres, pe ordinea de zi a sedintei de guvern de azi figureaza si un proiect de lege pentru modificarea si completarea Codului penal. Astfel, urmeaza sa fie asimilata evadarii fapta persoanei condamnata la pedeapsa detentiunii pe viata sau la pedeapsa inchisorii care nu se prezinta la politie in vederea punerii in executare a pedepsei in termen de sapte zile de la data la care hotararea prin care s-a dispus executarea pedepsei a ramas definitiva.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: