Supravietuitoare Colectiv: „Cum sa fiu cand in 2021, in Romania, suntem tot in 2015? Romania este furata de politicieni aroganti, hoti, sfidatori, incompetenti si corupti”

news

Alexandra Furnea, una dintre victimele care au supravietuit incendiului de la ”Colectiv”, scrie revoltata ca nimic nu s-a intamplat benefic in Romania de la tragedia de acum sase ani. „Cum sa fiu cand in 2021, in Romania, suntem tot in 2015?”, afirma Furnea.

Intr-o postare publicata marti pe Facebook, Alexandra Furnea le raspunde tuturor celor care isi amintesc, in preajma datei de 30 octombrie, de tragedia de la Colectiv. Tanara critica in termeni duri ceea ce se intampla in Romania, facand trimitere la oamenii care au murit in incendiile produse in spitale, ”pacienti care s-au facut scrum in locul in care trebuia sa se faca bine”.

„Cum sa fiu, intr-o tara in care oamenii ard in spitale ca niste torte insufletite ce arunca lumini crude, sfredelitoare, asupra coruptiei si a delasarii in care ne complacem? Cum sa fiu, intr-o tara in care autoritatile azvarla vina dintr-o parte in alta si cand nu mai au cui sa o paseze, ridica din umeri si merg inainte, fara sa le pese de zgomotul de sfaramare pe care il scot pasii lor greoi cand calca peste cadavrele acestui neam? Cum sa fiu, intr-o tara in care sistemul juridic umileste victimele pentru a proteja vinovatii, mimand dreptatea cu schimonoseli teatrale, de mare mincinoasa?

Cum sa fiu cand am senzatia ca procesul Colectiv s-a transformat intr-un simulacru de justitie al carui scop este acela de a trage, in fel si chip, de timp pentru a amana pronuntarea unei sentinte, spre a menaja sensibilitati politice si de stat? Cum sa fiu cand astazi, cu 10 zile inainte de comemorarea celor 6 ani trecuti de la incendiu, este programat un nou termen in acest proces si, in loc sa simt speranta, ma astept la tot ce este mai rau din partea unui sistem in care ar trebui sa cred? Cum sa fiu cand in 2021, in Romania, suntem tot in 2015?”, a scris Furnea pe Facebook.

In aceeasi postare, Alexandra Furnea face referire si la modul in care autoritatile si o parte din societate se raporteaza la „semenii nostri care nu s-au vaccinat”, considerand ca cei care sufera si se imbolnavesc „ nu sunt vrajmasii nostri” si ca politicienii sunt responsabili pentru soarta acestora.

„Propunem scenarii ingrozitoare care presupun sa li se nege tratamentul odata ce ajung in spital, ca sa «vada cum e». Ii transformam in dusmani si aproape ca ne bucuram cand «o patesc», fara sa realizam ca vasta majoritate a acestor oameni sunt victime ale monstrului in care a fost transformat Romania de «autoritatile» corupte care ne tin destinele in maini. Dupa decenii intregi de comunism in care acestea si-au batut in fel si chip joc de noi, ne-au indobitocit, ne-au mintit si ne-au terorizat, pentru ca, mai apoi, in «democratie», sa ne insele, sa ne fure, sa distruga sistemul de sanatate si sa ne umileasca – deseori aceiasi politicieni vechi, in straie noi! – chiar este de mirare ca am ajuns in acest hal, ca neincrederea a devenit singura reactie de care suntem capabili? Nu e nevoie sa fii expert in psihologie sociala ca sa realizezi de unde ni se trag anumite prejudecati si ca sa intelegi cat de adanca este trauma colectiva. Adanca, nevindecata si nevindecabila momentan. Intr-o tara in care, in plina tragedie, politicienii, in loc sa fie exemple de conduita, merg la chefuri, nu poarta masca, se bat pe burti la evenimente cu mii si zeci de mii de alti sfidatori platiti din banii poporului, intr-o tara in care in multe spitale inca fac ravagii nosocomialele, este chiar atat de uimitor ca dispretul profund fata de asa-zisele «autoritati» ne intuneca judecata?”, adauga tanara.

Ea constata cu regret ca romanii „ nu prea” sunt sanatosi „nici trupeste, nici sufleteste”, iar „educatia, singura care ne-ar putea insanatosi, a fost distrusa tot de aceste paiate diabolice si hulpave si a devenit un lux pentru un procent semnificativ al populatiei tarii, prea preocupat sa-si asigure subzistenta ca sa poata gandi limpede”.

„Ne-au ajuns din urma deceniile de disfunctionalitate la care ne-am adaptat ca sa supravietuim si acum murim din cauza lor. Si nu e vina noastra. Cum sunt? Nu am un raspuns. Cel putin nu unul care sa satisfaca astfel de curiozitati sezoniere care ma gasesc, octombrie de octombrie, in acelasi loc in care eram acum 6 ani.

Intr-o Romanie bolnava, chinuita, furata si neconforma, fara avize si fara capatai, fara autoritati reale, populata de functionari publici – caci asta sunt, de fapt, politicienii, niste slujbasi aflati in serviciul nostru, nu invers – aroganti, hoti, sfidatori, incompetenti si corupti”, a concluzionat Alexandra Furnea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: