externe

Surorile gemene care lupta in Ucraina impotriva ocupantilor rusi: Zoriana si Katerina. Alte femei sunt lunetiste in armata Ucrainei – Video

Imagini virale cu doua surori gemene care lupta in armata Ucrainei. In armata Ucrainei sunt de asemenea si femei lunetiste.

Numele celor doua surorile gemene sunt Zoriana si Katerina.

Citeste si: Lunetista ucraineana: „Sunt gata sa ucid pentru a-i apara viitorul copilului meu”

Printre lunetistii care actioneaza in cadrul fortelor de rezistenta din Ucraina se afla si femei, arata BBC intr-un reportaj de la Kiev.

„Katrine, una dintre putinele femei in uniforma, si-a imbratisat fiul de 18 luni, Nikita. Avea sa fie o reuniune scurta, deoarece si ea urma sa plece la Irpin. Katrine a spus ca este lunetista din 2015, in lungul razboi impotriva separatistilor sustinuti de Rusia in estul Ucrainei. Acum s-a intors”, a relatat BBC.

„Sunt gata sa ucid”, a spus ea, sarutandu-si baiatul, „pentru a-i proteja viitorul”.

O alta lunetista a fost profesoara de istorie. Un post de televiziune din Ucraina a realizat un reportaj emotionant despre aceasta femeie curajoasa.

Camarazii ii spun „Vrajitoarea”, datorita caracterului ei special. Ea este lunetista in trupele care apara sudul Ucrainei, pana de curand ea fiind profesoara de istorie, a relatat postul ucrainean.

„Oare pot sa ucid o persoana? Este dificil sa iei o viata, dar cand viata ta este in pericol sau viata celor apropiati, cand dusmanul intra in tara ta sau in casa ta, cred ca fiecare dintre noi este gata pentru asta. Apara-ti viata, apara-ti tara, apara-ti familia”, a declarat lunetista.

Ea a spus ca nu stie daca se va mai intoarce la catedra, in acest moment ea se gandeste doar la victoria impotriva imvadatorilor rusi.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

O oră ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

5 minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago