Surprinzator, cati BANI au primit israelienii pentru SPIONAREA sefei DNA

news

Weiner Ron, unul dintre cei doi israelieni angajati de firma Black Cube pentru intimidarea procurorului sef al DNA Laura Kovesi, a primit 5.000 de euro pentru aceasta misiune, au declarat surse judiciare. Suma este foarte mica, avand in vedere riscurile asociate spionarii unei personalitati de o asemenea talie.

Potrivit surselor citate Weiner Ron a luat 5.000 de euro pentru misiunea din Romania, care reprezenta salariul primit de la firma Black Cube. Cei doi israelieni au primit o lista cu opt persoane pe care trebuaiu sa le urmareasca, printre care se afla procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si alte persoane apropiate acesteia, scrie Mediafax.

Cei doi au marturisit in fata procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, insa au spus ca nu stiu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfasurat prin firma Black Cube, au mai spus sursele judiciare.

Potrivit acelorasi surse, cei doi au fost initial citati de Parchetul General, care au dispus masura controlului judiciar, ulterior dosarul fiind trimis la DIICOT.

Weiner Ron si Geclowicz David se afla, marti, la Curtea de Apel Bucuresti unde contesta arestarea preventiva dispusa de Tribunalul Bucuresti.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a anuntat ca in data de 3 aprilie procurorii au dispus retinerea lui Weiner Ron si Geclowicz David pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice. Ulterior, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele celor doi.

Sursa citata anunta ca exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv/Israel cat si in Londra/UK, impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii de infractiuni de hartuire si infractiuni informatice.

„In fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora”, transmit procurorii DIICOT.

Reteaua era bine organizata, iar potrivit datelor furnizate de procurori, casutele de e-mail ale unor apropiati ai Laurei Codruta Kovesi au fost sparte .

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: