Surpriza, americanii aduc RACHETE Patriot in Romania

actualitate

Exercitiile militare surpriza si viitoare desfasurari de trupe vor ajuta NATO sa-si perfectioneze apararea antiaeriana in timp ce Alianta isi adapteaza abordarea pentru a descuraja Rusia in flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane in Europa, relateaza joi agentia Reuters, citata de Agerpres.

Un astfel de program de aplicatii militare se va desfasura in Romania la inceputul lunii noiembrie. Circa o suta de militari americani au primit saptamana aceasta un ordin surpriza sa transporte pe calea ferata un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania in Romania, pentru a participa la un exercitiu impreuna cu alti circa o suta de militari romani.

Astfel de aplicatii consolideaza capacitatea de reactie rapida, a indicat generalul citat. ‘Nu dorim razboi, dar cea mai buna cale de a mentine pacea este sa ne consolidam apararea si sa fim pregatiti in orice moment’, a explicat el, adaugand ca acest punct de vedere a fost impartasit de seful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, si de comandantii a 38 de armate europene reuniti la o intalnire desfasurata la Wiesbaden, in Germania.

In contextul amenintarilor venite dinspre Rusia, armata americana si aliatii ei au inceput sa lucreze urgent la imbunatatirea coordonarii cu apararea antiaeriana a statelor din flancul estic, care au in dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achizitionate pe vremea Pactului de la Varsovia.

Un exercitiu de tragere asupra unor tinte aeriene, la care au participat trupe americane, germane si olandeze s-a desfasurat luna trecuta in insula greaca Creta, impreuna cu un alt exercitiu in Slovacia si la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comuna a apararii antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: