Surpriza! Campania Elenei Basescu, finantata din banii lui Vanghelie. Ce spune EBA

news

Informatie surprinzatoare aflata din motivarea instantei care l-a trimis dupa gratii pe Marian Vanghelie. Conform judecatorilor, Marian Vanghelie a contribuit cu peste 135.000 de lei la campania de strangere de semnaturi pentru inscrierea candidaturii Elenei Basescu.

„In primavara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie – n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denuntator – n.r.) sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, exemplificand ca despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glavan Costel si alti angajati, suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/ semnatura”, se mentioneaza in motivarea instatei supreme, potrivit Digi24.

„Cu referire la alta suma platita cash, Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash”, se mai arata in motivare.

Elena Basescu: „Nu am candidat in 2014”

Elena Basescu neaga informatiile din dosarul lui Vanghelie. „Nu am cerut niciodata nimanui sa-mi stranga semnaturi contra cost, cu atat mai putin lui Marian Vanghelie sau celorlalti oameni invocati in documentele citate in presa. De altfel, pe acestia nici macar nu ii cunosc”, a scris, joi, pe Facebook, Elena Basescu.

Ea a reamintit ca nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, subliniind ca, in aceste conditii, invocarea numelui sau este „nejustificata”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: