SURPRIZA! Ce spune procurorul general despre FILAJUL lui Dan Condrea

news

Procurorul general Augustin Lazar a precizat luni ca dosarul accidentului lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul Inaltei Curti, la sectia de urmarire penala. Totodata, el a mai spus ca azi urma sa se afle prejudiciul in cazul scandalului Hexi Pharma, iar extinderea urmaririi penale in cazul lui Condrea era iminenta.

Intrebat daca patronul Hexi Pharma era urmarit duminica seara, cand s-a intamplat accidentul in care si-a pierdut viata, Augustin Lazar a declarat ca nu are niciun fel de indicii si nici nu crede ca era necesara o asemenea echipa.

Deputatul Sebastian Ghita, membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a lansat, duminica seara, la scurt timp dupa accident, ipoteza ca Dan Condrea, patronul Hexi Pharma sa fi fost filat.

„Este totusi o infractiune care se cerceteaza prin ridicare de acte. Actele vorbesc”, a spus procurorul general.

In asemenea situatii, sunt inculpati care incearca sa-si ascunda urmele. Exista posibilitatea sa fie un echipaj care sa-l urmareasca? A fost intrebat de jurnalisti procurorul general. „Cu asemenea detalii ar trebui sa discutam cu procurorul de caz, cand va aprecia sa faca asta”, a raspuns Augustin Lazar.

„Dosarul va fi preluat de Parchetul Inaltei Curti, sectia de urmarire penala, pentru ca are resurse mult mai consistente”, a precizat procurorul general.

El a indicat ca urmatorii pasi vor fi cercetarea, care se face in mod obisnuit pentru a se vedea daca este valabila ipoteza accidentului sau a unei sinucideri, apoi pas cu pas se va merge pana la clarificarea problemelor.

Intrebat daca Dan Condrea urma sa fie pus sub urmarire, Augustin Lazar a spus ca urma sa se cunoasca prejudiciul, iar extinderea urmaririi penale, azi, era iminenta. El nu a exclus posibilitatea ca patronul Hexi Pharma sa fie retinut. „Intr-o asemenea situatie, se iau si masuri preventive”, a mentionat procurorul general, confirmand ca azi Dan Condrea urma sa fie chemat la audieri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: