Surpriza STRASNICA de Craciun pentru Sova din partea JUDECATORILOR

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, marti, prelungirea masurii arestarii preventive a senatorului Dan Sova cu 30 de zile.

Instanta a admis propunerea formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de prelungire a mandatului incepand cu 3 ianuarie pana la 1 februarie inclusiv, insa decizia nu e definitiva si poate fi contestata.

Totodata, Instanta suprema a respins ca nefondata cererea lui Dan Sova de a fi plasat in arest la domiciliu, mentioneaza Agerpres.

Saptamana trecuta, Dan Sova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, dupa ce ICCJ a admis contestatia DNA impotriva plasarii acestuia in arest la domiciliu.

Dan Sova fusese plasat in arest la domiciliu pe 4 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu contracte de asistenta juridica de la CET Govora.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea de contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

„Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva”, sustin procurorii.

Procurorii au constatat ca Mihai Balan a incheiat doua contracte cu societatea de avocati si, in perioada ianuarie 2012 — august 2014, a avizat din partea CET platile efectuate in baza acestora, cu incalcarea dispozitiilor legale, conduita care a condus la vatamarea intereselor legale ale societatii de stat, producand o paguba patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: