Surpriza? Fosta nevasta a lui Dragnea este aparata de un fost membru al CSM care are condamnare definitiva in urma unui dosar DNA

news

Avocatul Bombonicai Prodan in procesul in care este acuzat si Liviu Dragnea este Toni Neacsu, fost judecator si fost membru al CSM. Acesta a fost prezent, miercuri, la ICCJ pentru a-si apara clienta.

El a declarat la plecarea de la Inalta Curte ca fosta sotie a lui Liviu Dragnea a achitat doar 33 de mii de lei, partea sa din intreg prejudiciul retinut in caz. El a aratat ca Bombonica Prodana, chiar daca a achitat prejudiciul, nu recunoaste vinovatia.

Adrian Toni Neacsu a fost condamnat definitiv in 2015, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la un an inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Agerpres. De asemenea, Toni Neacsu a fost obligat sa plateasca 13.136 lei catre Consiliul Superior al Magistraturii.

In acelasi dosar, Angel-Gabriel Rosca, soferul lui Toni Neacsu, a primit tot un an inchisoare cu suspendare, cei doi avand de achitat si cate 6.000 lei cheltuieli judiciare catre statul roman.

Toni Neacsu a fost trimis in judecata de DNA in aprilie 2013, el fiind acuzat ca, in perioada iulie – decembrie 2012, in calitate de membru CSM, a incasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentand venituri din salarii si asociate (din care diurna de detasare in suma de peste 13.000 lei), aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA sustine ca magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala si asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat – foi colective de prezenta si cereri pentru plata cheltuielilor de diurna de detasare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: