Surse: Care este numarul de voturi pe care a reusit sa-l stranga Dragnea. Ponta a fost tradat de catre unul dintre cei mai apropiati colaboratori

politica

Surse citate de Antena 3 anunta ca tabara Dragnea ar fi reusit sa-si asigure 250 de voturi in favoarea motiunii de cenzura. Numarul de voturi necesar pentru adoptarea motiunii este de 233.

Printre voturile lui Dragnea se afla si cele ale unor apropiati ai lui Victor Ponta, cum ar fi Eugen Teodorovici.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat, luni, ca va vota motiunea de cenzura, aceasta fiind o decizie normala pentru ca ceea ce se intampla sa inceteze, mentionand ca politica nu se face pe baza de prietenie.

„Daca stiti foarte bine, am si semnat-o ieri, alaturi de ceilalti colegi din Senat. Cred ca este o decizie normala, avand in vedere ca ceea ce se intampla astazi trebuie sa inceteze cat mai repede pentru ca noi, politicienii, cei care am fost alesi in Parlament, sa putem sa avem un Guvern validat de catre partidul sau de catre coalitia care a castigat in decembrie alegerile si cred ca este o decizie normala”, a afirmat Teodorovici, intrebat daca va vota motiunea de cenzura, scrie Agerpres.

El considera ca orice discutie care tine de PSD trebuie purtata in interiorul partidului.

„Eu sunt de parere ca orice discutie care tine strict de PSD trebuie sa fie purtata in interiorul partidului. Deja aceasta discutie sau disputa intre liderii sau membri ai PSD, dusa intre PSD si Guvern nu cred ca este un lucru normal, pentru ca la Guvern trebuie sa fie un loc de unde se guverneaza o tara intreaga, si nu un loc de unde sa se prezinte puncte de vedere, opinii vizavi de anumite pareri sau opinii fata de disputele sau discutiile din cadrul partidului”, a adaugat Teodorovici.

Intrebat in legatura cu faptul ca este considerat un prieten al lui Victor Ponta, Teodorovici a spus: „Nu se amesteca aceste lucruri, politica nu se face pe baza de prietenie, politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba, in principal, in centrul lor interesul national, interesul romanilor”.

El a subliniat ca „o tara trebuie sa aiba un guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara” si ca este nevoie de o reforma in PSD, in contextul in care exista multe lucruri care trebuie schimbate.

„Nimeni nu spune ca nu e nevoie de o reforma la nivelul PSD, sunt lucruri care trebuie schimbate. Nu trebuie sa se supere absolut nimeni. Repet inca o data, nu este o discutie pe baza de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni si cu domnul Grindeanu, si cu domnul Ponta, si cu domnul Dragnea, dar nu facem politica pe baza de prietenie”, a adaugat senatorul PSD.

In legatura cu reforma PSD, Eugen Teodorovici a spus ca „inclusiv excluderea unui membru din partid sa nu poata fi facuta la nivel central”, adaugand ca acest lucru i se pare ca este „poate o ingradire a modului de exprimare sau o exprimare libera a unui coleg care a fost ales la nivel de judet”.

El s-a declarat convins ca presedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD, deoarece in Parlament exista aceasta majoritate parlamentara.

„Am fost rugat sa merg la Guvern, am fost acolo, e o chestiune normala, nu trebuie sa ne ascundem de astfel de situatii”, a mai spus Eugen Teodorovici, intrebat in legatura cu faptul ca a fost saptamana trecuta la Guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: