Surse. Ce va face Dragnea in sedinta CEX in care se dezbate condamnarea sa. Va apela la un siretlic ieftin pentru a ramane sef al PSD

politica

Potrivit unor surse din PSD citate de Antena 3, Liviu Dragnea isi va depune mandatul de presedinte al PSD in sedinta de vineri a CEX al PSD. Va fi o miscare de imagine, intrucat demisia sa va fi respinsa.

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni, vineri dupa-amiaza, urmare a sentintei de condamnare a liderului partidului, Liviu Dragnea, in dosarul privind angajarile fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Joi seara, liderii organizatiilor judetene ale partidului au primit mesaj de convocare la reuniunea CExN. Comitetul Executiv al PSD ar urma sa se reuneasca dupa-amiaza, de la ora 16.00.

Inca de joi seara, la scurt timp de la pronuntarea sentintei, numerosi lideri ai PSD au transmis comunicate de presa in care isi afirma sustinerea fata de liderul PSD.

„Consider ca cei care cer demisia presedintelui PSD inainte de pronuntarea unei decizii finale, incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza toate prezumtia de nevinovatie. Guvernarea PSD -ALDE ramane unita, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastra raman aceleasi. Vom realiza programul de guvernare si vom duce pana la capat angajamentele pe care ni le-am asumat in fata cetatenilor, uniti si puternici in fata tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor”, se arata intr-un comunicat al premierului Dancila.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, sustine ca este evident ca sentinta instantei supreme in cazul liderului PSD Liviu Dragnea este una politizata, este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real. Ea mai spune ca in astfel de momente, cand nimic nu mai corespunde firescului si logicii de bun simt, mai mult ca oricand, „partidul strange randurile in jurul omului care arata ca are puterea sa ramana intotdeauna in picioare, cu demnitate si tarie de caracter”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: