Surse: Cine este omul de incredere al lui Tudorache, cel care incasa spagile. S-a specializat in infractiuni in anturajul lui Oprescu

politica

DNA a anuntat, sambata dimineata, ca Daniel Tudorache ar fi primit spagile prin intermediul unei persoane din anturajul sau. Aceasta este omul de afaceri Ion Nita, zis „Ochelaristu'”, anunta surse judiciare.

„In perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana aflata in anturajul inculpatului Tudorache Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri il avea cu o institutie aflata in subordinea Primariei Sector 1.

In schimbul banilor, persoana respectiva se angaja sa intervina, in numele primarului, la functionarii responsabili, astfel incat contractul sa se desfasoare in bune conditii (plata la timp a facturilor si actualizarea tarifelor)”, se anunta in comunicatul DNA.

In schimbul traficarii influentei, Ion Nita ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta.

„In activitatile descrise, persoana care si-a traficat influenta ar fi fost sprijinita de primarul de la acea vreme Tudorache Daniel. Acesta i-ar fi intarit omului de afaceri convingerea ca solicitantul comisionului ar fi trimisul sau si ca trebuie sa tina legatura cu acesta pentru buna desfasurare a contractului. In acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influentei”, mai spune DNA.

Ion Nita este deja implicat in dosarul de luare de mita al lui Sorin Oprescu.

Conform rechizitoriului DNA in cazul Oprescu, Romeo Albu, Ion Nita si Claudiu Bengalici erau cei care asigurau traseul mitei de la societatea care primea contracte din bani publici catre Bogdan Popa (cel care l-a mituit pe Sorin Oprescu) si, implicit, catre ceilalti membri ai grupului carora le era destinata mita.

Ion Nita, zis „Ochelaristu”, „gasea persoane la limita scolarizarii si cu un nivel de trai foarte redus care, in schimbul unor sume modice, erau de acord ca pe numele lor sa fie infiintate societati, controlate in realitate de inculpat direct sau prin persoane din anturajul sau”, scrie in rechizitoriul DNA. Nita a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare, plus confiscarea sumei de 309.579 de lei (comision de 8% din sumele retrase).

Mai mult despre: ,

Comentarii: