Surse: Cine este „specialistul” lui Ciolacu pentru functia de premier. Lista cu doua nume, Grindeanu este favorit

politica

Surse politice din PSD, citate de hotnews.ro, anunta ca Marcel Ciolacu are o lista cu doua nume de pe care va alege propunerea de premier dupa ce va darama Guvernul Orban prin motiune de cenzura. Motiunea va fi depusa pe 17 august.

In interiorul PSD, Marcel Ciolacu ar fi comunicat oamenilor ca are doua propuneri pentru functia de premier, prima varianta ar fi Vasile Dincu iar a doua Sorin Grindeanu, sustin sursele citate.

„Miza adoptarii motiunii este uriasa. Daca Ciolacu reuseste sa pice Guvernul va fi validat ca lider al partidului de facto si va obtine si increderea oamenilor din teritoriu. Daca motiunea va fi un esec, Ciolacu si PSD se indreapta spre lada de gunoi a politicii”, a spus un lider PSD.

Grindeanu este premierul care a adoptat celebra OUG 13, remarcandu-se initial si printr-o slugarnicie extraordinara fata de Liviu Dragnea.

Ciolacu a declarat recent ca PSD va propune un „specialist recunoscut” ca premier dupa ce motiunea de cenzura va fi adoptata.

„Nu mai sunt credibili. Aici este marea problema a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie sa plece si sa fie inlocuiti de niste specialisti care sa gestioneze aceasta pandemie si criza economica. Nu mai au credibilitate. Noi suntem pregatiti sa venim cu o propunere de premier. O sa discutam si cu celelalte forte aflate in Opozitie, ca si PSD, din Parlament sa venim cu o singura propunere, un specialist recunoscut de catre toata lumea. Avem aceasta propunere. E si normal daca daramam un Guvern sa venim cu o propunere. O sa mergem si cu o propunere de proiect economic pe termen scurt pana la alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu la Romania TV.

PSD are in prezent, dupa afilierea parlamentarilor ALDE la grupul PSD – 209 voturi la care se adauga 21 de parlamentari PRO Romania, in total 230 de voturi. La acestea se adauga alti 20 de parlamentari nefiliati (13 la Senat si 7 la Camera Deputatilor). Pentru a fi adoptata motiunea de cenzura are nevoie de 233 de voturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: