Surse, cine a speriat-o atat de tare pe Dancila incat a anulat amnistia si gratierea: „A primit un raport de Washington”

politica

Realitatea TV anunta, citand surse guvernamentale, ca Departamentul de Stat al SUA a intervenit hotarat pentru a bloca intentiile conducerii PSD de a impune adoptarea unei OUG de amnistie si gratiere.

„Surse guvernamentale au declarat pentru Realitatea TV ca pozitia Vioricai Dancila, de tergiversare a amnistiei si gratierii, este impusa de presiunile partenerilor euro-atlantici, care nu sprijina proiectul discutat in sedintele PSD.  Conform surselor citate, in ultima saptamana, atat presedintele Iohannis, cat si Viorica Dancila au primit un raport de la Washington, via Bruxelles.

Documentul atrage atentia asupra consecintelor grave ale preconizatei ordonante pentru amnistie si gratiere, care ar duce la destabilizarea statului de drept in Romania.

In acelasi timp, raportul avertizeaza ca girarea unei asemenea ordonante ar fi incompatibila cu statutul de tara care detine presedintia rotativa a Uniunii Europene.

In consecinta, conform surselor citate, in baza parteneriatului euro-atlantic si in urma acestei pozitionari ferme din partea aliatilor, Viorica Dancila este fortata sa nu dea curs presiunilor politice ale baronilor din partid in favoarea amnistiei. Lucru care-l va pune pe Liviu Dragnea intr-o pozitie extrem de delicata, incepand chiar cu primele zile ale anului 2019”, informeaza Realitatea TV.

Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat joi, in cadrul unei intalniri informale cu presa, ca va accepta o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea doar in functie de prevederile acesteia si in masura in care actul normativ este asumat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ea a mentionat ca nu a vazut pana in prezent un astfel de proiect.

Pe 19 decembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, la sediul CSM, ca romanii au „mult mai multe de rezolvat” si nu sta totul in amnistie si gratiere.

„Romania si romanii au mult mai multe de rezolvat. Viata asta sociala, economica, politica, de care vreti dumneavoastra, are multe dimensiuni, nu sta totul in amnistie si gratiere, ca ori de cate ori ne vedem sa vorbesc de amnistie si gratiere. Sunt multe alte subiecte”, a spus Toader, intrebat de jurnalisti despre ordonantele de urgenta pe tema amnistiei si gratierii.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: