Surse: Ciolacu isi pregateste candidatura la Presedintie. Ce conditii impune pentru a prelua mandatul pe prim-ministru

politica

Surse din PSD anunta ca Marcel Ciolacu a mers in conducerea PSD cu mai multe solicitari, conditionand de implinirea acestora preluarea mandatului de prim-ministru.

Astfel, Ciolacu cere un mandat flexibil de negociere cu PNL, care se includa reducerea numarului de ministere.

De asemenea, Ciolacu le-a spus liderilor PSD ca vrea si o analiza a activitatii secretarilor de stat, el dorind sa reduca si numarul acestora.

Inca o solicitare cu puternic impact de imagine a lui Ciolacu este ca niciun pensionar special sa nu faca parte din executivul pe care il va conduce.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat in urnma cu doua zile ca presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, merita sa fie candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2024.

„Este parerea mea personala. Fiind si presedinte PSD, daca e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, in mod clar se califica”, a subliniat Grindeanu intr-un interviu la Digi24.

Premierul Nicolae Ciuca este hotarat ca pe 26 mai sa isi depuna mandatul, pentru a se face rocada guvernamentala, au precizat surse politice, care arata ca liderul PNL nu vrea sa preia ministerul Apararii in noul Executiv condus de Marcel Ciolacu, dar se gandeste la varianta functiei de vicepremier.

PNL si PSD vor discuta in sedintele conducerilor de marti despre comasarea ministerelor, astfel ca cel mai probabil protocolul coalitiei va fi denuntat si se va renegocia, au mai spus sursele.

O sedinta a coalitiei va avea loc miercuri, dupa ce liderii celor doua formatiuni vor lua mandatul de la partide pentru negocierea rotativei guvernamentale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: