Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

politica

Marcel Ciolacu, Buzau, nu e Moldova, nu mai jigniti, insulta, CNCD

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata intra in Turcia doar cu buletinul, au declarat surse guvernamentale pentru aktual24.ro.

„Daca Erdogan e de acord, as vrea ca maine sa semnam un acord sa mergem in Turcia doar cu buletinul”, a declarat Ciolacu in fata jurnalistilor care merg cu el in delegatie in Turcia.

Insa, este putin probabil ca o astfel de decizie sa fie acceptata de Turcia fara a fi valabila si reciproca. Adica cetatenii turci sa intre doar cu buletinul in Romania. Este foarte putin probabil ca o astfel de decizie sa fie luata peste noapte si fara acordul celorlalte tari din UE, ale institutiilor UE, avand in vedere ca Romania este membra UE iar recent a intrat in Schengen cu granitele aeriene.

Mai mult, o astfel de decizie ar trebui sa aiba si acordul presedintelui Romaniei. Inca o data, e putin probabil ca premierul Ciolacu sa fi discutat acest subiect cu presedintele si extrem de putin probabil ca presedintele sa fi fost de acord.

Premierul Marcel Ciolacu, insotit de o delegatie de ministri, se va afla marti, la Ankara, intr-o vizita oficiala, la invitatia presedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita oficiala constituie un moment cheie de la stabilirea Parteneriatului Strategic intre Romania si Turcia, in decembrie 2011, prin operationalizarea Consiliului de Cooperare Strategica la Nivel Inalt, echivalentul sedintelor comune de guvern.

In cadrul vizitei, ministrii care il vor insoti pe premier vor avea intrevederi cu omologii lor turci in vederea dezvoltarii proiectelor comune dintre cele doua state.

Vor fi semnate si o serie de Acorduri si Memorandumuri de Intelegere privind cooperarea sectoriala in domenii precum securitate sociala, IMM-uri, turism, aspecte functionale privind activitatea misiunilor diplomatice ale celor doua tari si urbanism.

Alaturi de seful Executivului, vor participa viceprim-ministrul Marian Neacsu, ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, ministrul Apararii Nationale, Angel Tilvar, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, ministrul Educatiei, Ligia Deca, ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu Oprea, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor publice si Administratiei, Adrian Vestea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale, Florin Barbu, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii si Solidaritatii sociale, Simona Oprescu, presedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: