Surse: Ciolos a avertizat ca reface PLUS daca planul sau de reforme nu este aprobat de conducerea USR

politica

Liderul USR Dacian Ciolos, fost lider PLUS, ar fi amenintat joi seara, in contextul scandalului din partid, ca, in cazul in care Biroul Politic al USR nu ii aproba planul de reforma, reface PLUS si va avea grupuri parlamentare separate la Camera si la Senat, afirma surse din cadrul formatiunii citate de news.ro.

Conform surselor citate, Ciolos a sustinut ca poate avea grupuri parlamentare separate in ambele Camere, contand pe 8 senatori si 17 deputati.

In prezent, grupul USR numara 55 de deputatisi 25 de senatori.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, nemultumit ca nu se poate impune in partid pentru ca nu are majoritate in forurile de conducere, a propus, in sedinta de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificari. El a afirmat ca, daca programul nu va fi votat, va demisiona din functie. Ciolos si-a anuntat colegii ca va supune proiectul votului Biroului Politic in cursul zilei de luni.

Ulterior sedintei, intre Dan Barna si Dacian Ciolos a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne. Barna il acuza pe Ciolos de iresponsabilitate si ca arunca partidul in aer in lupta pentru putere, in schimb Ciolos afirma ca functia de presedinte al USR este mai degraba decorativa, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Ciolos le atrage atentia colegilor ca USR nu este pregatit pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creste electoral”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: