Surse: Citu a ramas doar cu Vilceanu in sediul PNL, a fost parasit de Rares Bogdan si de toti ceilalti din „echipa castigatoare”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a fost parasit de liderii din „echipa castigatoare” care l-au inconjurat aproape in permanenta in perioada in care era prim-ministru, au declarat surse din PNL.

Citu si-a pierdut masiv din influenta dupa ce a pierdut postul de prim-ministru, astfel incat singurul care a mai ramas in preajma sa este doar Dan Vilceanu, secretar general al partidului si ministru al Fondurilor Europene, anunta surse din PNL.

Dupa validarea noului Guvern in Parlament, liderii PNL care l-au sustinut si care au stat in spatele lui Citu pe tot parcursul anului sustinandu-l in competitia pentru sefia partidului au disparut.

„Cand nu este la Senat, Citu este la sediul partidului dar nu mai este inconjurat ca altadata de toti liderii PNL si a ramas doar cu secretarul general al partidului, Dan Vilceanu”, au declrata pentru hotnews.ro surse din interiorul PNL.

Lipsa sustinerii liderilor PNL se vede din lipsa deciziilor si frecventa sedintelor de partid. Intr-o luna de zile, conducerea partidului – Biroul Executiv s-a reunit o singura data, pe 6 decembrie.

Daca in timpul campaniei interne de partid, lideri ca Emil Boc, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan sau Lucian Bode il sustineau public si aveau numai cuvinte de lauda la adresa lui Citu, la sedintele de partid nu se mai regasesc acum in „poza”, alaturi de acesta. Singurul care a ramas alaturi de fostul premier este secretarul general al PNL, Dan Vilceanu, sustin sursele citate.

Ce declarau Boc si Rares Bogdan inainte de congresul PNL:

Emil Boc: „Avem nevoie de un guvern si de un presedinte la PNL care sa fie racordat la timpul prezent al Romaniei si al Europei. Daca se adanceste in continuare pandemia, vom avea recesiune, dar daca lucrurile merg asa cum arata acum, ca iesim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea sa reusim sa evitam o recesiune economica si de aceea ma bucur ca avem un premier precum Florin Citu, care intelege bine mecanismele economice, intelege bine ca locul de munca este cea mai buna forma de protectie sociala, intelege bine ca avem nevoie de reformarea acestei tari cu masuri concrete si este un om politic recent, venit in aceasta sfera cu foarte multe ganduri pozitive si care isi dedica energia pentru ceea ce inseamna viitorul Romaniei Din punctul meu de vedere, Florin Citu este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal”.

Rares Bogdan: „Florin Citu este cel mai potrivit sa conduca PNL, e un om lipsit de formalisme, un om care nu are teama de asumare, o fire empirica, nedogmatica si care intelege ca partidul trebuie modernizat si care are o relatie foarte buna atat cu lideri traditionali, cu lideri din zona clasica a partidului, (…) De asemenea, este un liant intre cele doua curente importante, cel conservator si cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astazi, la o alta varsta, cu o alta forta si cu alta energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”.(2 iunie)

Comentarii: