Surse: Citu ameninta cu demisia din fruntea PNL daca nu el va fi prim-ministru. Intra in razboi cu Boc: „Nu stiu ce scop urmareste cerand flexibilizarea mandatului”

politica

Florin Citu a insistat, miercuri, ca propunerea PNL pentru postul de premier este presedintele partidului si ca primul premier trebuie sa provina de la PNL. Adica sa fie el insusi. PSD continua sa se opuna, in timp ce mai multi lideri PNL ii cer lui Citu sa „flexibilizeze” mandatul.

„In BEx de aseara s-a decis ca PNL sa fie de acord cu un sistem rotativ cu primul premier de la PNL, altceva nu s-a decis”, a anuntat Citu.

Intrebat despre propunerea lui Emil Boc ca mandantul de negociere sa fie „flexibilizat”, astfel incat sa poate fi propus premier si altcineva decat presedintele PNL, Citu a raspuns nervos: „Noi am votat premier PNL, nu am spus niciun nume. A cerut flexibilizarea dar nu stiu care era scopul”.

„Ati fi dispus sa mergeti cu alt premier la presedinte?”, a fost intrebat Citu.  „Avem o decizie sa avem premier PNL. Vom vedea in partid care este acel premier. Am vazut ca sunt colegi de la PNL care sunt OK ca premierul sa fie desemnat de alte partide. E bizar, dar asta este”, a spus el.

Pe de alta parte, surse politice din PNL, citate de televiziuni de stiri, sustin ca Florin Citu i-a amenintat pe liderii PNL ca demisioneaza din fruntea partidului daca Iohannis nu-l va nominaliza pe el sau pe Dan Vilceanu ca prim-ministru.

Conform surselor din PNL, Florin Citu s-a retras in biroul sau din Modrogran alaturi de 12-13 lideri PNL, iar aici acesta a avut un discurs extrem de acid.

”Voi bloca orice alt premier de la PNL, se blocheaza orice negociere. Daca presedintele nu ma va nominaliza pe mine sau pe Dan Vilceanu, atunci voi merge pana la a-mi depune mandatul”, ar fi amenintat Florin Citu.

Presedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri seara, pe liderii PNL pentru o noua discutie legata de impasul guvernarii, a anuntat Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: