politica

Surse: Citu ii da afara azi si pe prefectii si subprefectii USRPLUS. Impreuna cu PSD, tabara Citu a reusit sa amane votul pe motiunea de cenzura pana dupa Congresul PNL

Surse guvernamentale citate de televiziunile de stiri anunta ca premeirul Florin Citu urmeaza sa ii demita si pe prefectii si subprefectii USRPLUS, dupa ce miercuri noapte i-a data afara pe secretarii de stat din aceasta formatiune.

In sedinta de joi, Citu va adopta o hotarare prin care 14 prefecti si 29 de subprefecti de la USR PLUS vor fi demisi.

Majoritatea PNL, PSD si UDMR din cadrul birourilor permanente ale Parlamentului a decis ca motiunea de cenzura sa fie votata abia dupa ce Curtea Constitutionala va da decizia privind sesizarea Guvernului pe motiunea de cenzura.

Miercuri noapte, Citu i-a demis si pe secretarii de stat USRPLUS.

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos le-a transmis secretarilor de stat schimbati din functie de Florin Citu ca nu au gresit cu nimic, ci sunt „victime” ale deciziilor premierului, pe care le considera „abuzive”.

„Nu ati facut nimic gresit! Dimpotriva, sunteti victime ale unui prim-ministru care abuzeaza de o functie pe care o ocupa si cu voturile noastre si cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra in interesul cetatenilor. Credinta mea este ca nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauza de guvernare si voi veti face ce ati inceput cu profesionalism”, a scris Ciolos miercuri seara pe Facebook.

El sustine ca in 2016, impreuna cu toata echipa din guvernul pe care l-a condus, a trecut printr-o experienta similara.

„Nu e simplu, stiu ce ati facut in aceste luni, cu ce dedicare si sperante v-ati inceput mandatele si de ce greutati v-ati lovit. Stiu si ca nu v-a fost simplu sa renuntati la alte angajamente pentru a intra intr-o administratie care se opune reformelor si stilului nostru de lucru”, se mai arata in mesaj.

Deciziile premierului Florin Citu privind eliberarea din functie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seara, in Monitorul Oficial.

Premierul anuntase anterior ca „in aceasta seara” ii va demite pe secretarii de stat USR PLUS.

„Va spun care este frica mea: in momentul in care ai negociat cu AUR si cu PSD, nu pot sa am secretari de stat in ministere, pentru ca eu nu stiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus Citu la Digi24.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

14 minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

11 minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

49 de minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

44 de minute ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

11 minute ago