Surse: Cu cine ii inlocuieste Dancila pe Carmen Dan si Melescanu. Noi nume dubioase in Guvern

politica

Surse din PSD, citate de Europa Libera si Digi24, anunta ca in locul lui Carmen Dan si Teodor Melescanu vor fi numiti Nicolae Moga (MAI) si Ramona Manescu (Externe).

Decia a fost luata, duminica, intr-o vila de protocol din judetul Teleorman, la o reuniune convocata de Dancila cu ministrii.

„La discutii, au fost propusi inlocuitorii lui Carmen Dan la ministerul Afacerilor Interne si lui Teodor Melescanu la ministerul Afacerilor Externe. Ar fi vorba de senatorul PSD Nicolae Moga la Interne si de fosta europarlamentara Ramona Manescu, de la ALDE, la Externe”, anunta Europa Libera.

„Surse din conducerea PSD au declarat ca dintre ministrii ALDE doar Melescanu va pleca, fiind pastrati pe functii ministrul Energiei, un apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu, si ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. In locul lui Teodor Melescanu la MAE ar urma sa vina, potrivit informatiilor oferite de liderii social-democrati, Ramona Manescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE si care s-a ocupat personal de vizitele Vioricai Dancila in Emirate, in vara anului trecut.

La MAI, in locul lui Carmen Dan, se va discuta in sedinta CEX al PSD despre nominalizarea lui Nicolae Moga, senator de Constanta al partidului”, anunta si Digi24.

Nicolae Moga face parte din Gruparea Mazare din Constanta. El a fost sef al trustului de presa infiintat de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, dupa care s-a inscris in PSD, in 2003, impreuna cu Mazare.

Ramona Manescu a fost europarlamentar PNL, ea intrand in ALDE in 2017. Manescu este in centrul unor afaceri imobiliare dubioase, conform unor investigatii publicate de Rise Project.

Rise Project a publicat, in decembrie 2018, o ancheta prin care il prezinta pe tatal europarlamentarului Ramona Manescu, Mihai Bolboceanu, ca fiind un pensionar care se imprumuta pentru o Dacie, insa au trecut, prin conturile sale, aproape 4 milioane de euro.

Potrivit Rise Project, tatal Ramonei Manescu, Mihai Bolboceanu (fost tehnician din marina militara), ar fi „om de paie”, adicca un „personaj obscur, pierdut intr-un ocean de anonimitate, impins in fata pentru a-i ascunde pe adevaratii beneficiari ai marilor tunuri financiare”.

„Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la varful societatii, pe care lumea o intuieste, fara sa o poata vedea, a imbogatitilor peste noapte. (…) Intr-un singur an, 2009, isi cumparase trei apartamente de lux! Doua pe malul marii, langa panglica de nisip a plajei din Constanta, iar unul la munte, fata in fata cu linia de sosire a partiei din Predeal. Platise pentru ele circa 870.000 de euro”, arata investigatia celor de la Rise Project.

In sursa citata se precizeaza ca tatal lui Manescu si-a permis sa cumpere imobilele deoarece „plonjase in paradisul de afaceri al mafiei retrocedarilor”, el fiind impins in fata.

„Fusese folosit de fiica sa, europarlamentarul Ramona Manescu, si de ginere, Rares Manescu, in operatiunea de preluare, contra unor sume derizorii de bani, a mai multor drepturi succesorale referitoare la niste terenuri foarte intinse din Bucuresti. Erau drepturile succesorale ale unor familii care pretindeau ca fusesera expropriate in epoca totalitara si care nu reusisera sa isi recupereze pamanturile de la stat. Imediat insa dupa ce „Misu” Bolboceanu preluase drepturile lor, terenurile – neretrocedate ani la rand, la cererea unor oameni simpli – fusesera restituite. Cateva saptamani sau luni mai tarziu, in plin boom imobiliar, Bolboceanu le vanduse pe piata libera, cu un profit de 3,7 milioane de euro”, mai spun jurnalistii de la Rise Project.

Mai mult despre: ,

Comentarii: