Surse: Cum a ajuns Rafila pe primul loc pe lista PSD. Rasplata din partea lui Firea pentru ca l-a refuzat pe Ponta

politica

Candidatura lui Alexandru Rafila pe primul loc pe lista PSD Bucuresti pentru Camera Deputatilor este o recompensa acordata de Firea pentru ca acesta a refuzat oferta lui Victor Ponta, inainte de locale, pentru a candida la Primaria Capitalei. Informatia este data publicitatii de jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul).

Intr-o postare pe Facebook, Zachmann afirma ca Rafila a refuzat oferta lui Ponta de a candida la Primaria Capitalei, unde ar fi urmat sa rupa din voturile lui Firea, dupa ce a primit un telefon „de la o persoana cu domiciliul in Voluntari”. Apoi, „la inceputul lunii octombrie, o doamna cu domiciliul in Voluntari isi anunta colegii de partid ca lista pentru Camera Deputatilor in Bucuresti va fi deschisa de profesorul Alexandru Rafila”.

„O seara calduroasa de iulie. Domnul Alexandru Rafila impacheteaza bagajale pentru traditionalul concediu pe coasta unei mari cu apa turquoise, nicidecum neagra. Suna telefonul. Pe ecran apare un nume de politician: Victor Ponta. Domnul Rafila salvase numarul domnului Victor Ponta in agenda in urma cu 8 ani, cand fostul premier PSD il instalase in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Dupa un scurt schimb de banalitati, domnul Ponta ii propune domnului Rafila sa candideze la Primaria Capitalei din partea ProRomania. Domnul Rafila, luat prin surprindere, cere timp de gandire. ‘O propunere pe care trebuie sa o digeri’, avea sa spuna domnul Rafila. Si avea dreptate, mai ales ca planul domnului Ponta nu era sa-l faca pe Alexandru Rafila primar, ci sa rupa din voturile doamnei Gabriela Firea. Practic, candiatura domnului Rafila ar fi avut pentru Gabriela Firea un efect similar infectarii cu noul coronavrius: imposibilitatea de a respira politic. Domnul Rafila, cu halat alb in loc de sutana, ar fi trebuit sa-i cante prohodul doamnei Firea la alegerile locale.

Domnul Rafila pleaca in vacanta. Mare, nisip, soare si un telefon de la o persoana cu domiciliul in Voluntari. La intoarcerea in tara si totodata in platourile TV, domnul Rafila refuza, politicos, oferta domnului Ponta. De ce? ‘Pentru ca ne aflam intr-o perioada dificila si consider ca expertiza mea e mai utila in zona sanatatii publice, decat ar fi in administratia locala’, spunea domnul Rafila. Si oamenii l-au crezut. La finalul lunii iulie, Romania inregistra zilnic in jur de 1.000 de cazuri de COVID. Retine putin aceasta cifra.

Timpul trece. Zilele se impart exact in doua: inainte si dupa ora 13.00, cand se anunta buletinul medical al natiunii. Domnul Rafila se remarca printr-o criza de ras provocata de vorbele ministrului Sanatatii, colegul sau de baricada cum ar veni. La adapostul etichetei de expert, domnul Rafila incepe sa strambe din nas la declaratiile liderilor PNL pe tema pandemiei. Pe burtiere apare in continuare titulatura de ‘reprezentant al Romaniei la OMS’.

La inceputul lunii octombrie, o doamna cu domiciliul in Voluntari isi anunta colegii de partid ca lista pentru Camera Deputatilor in Bucuresti va fi deschisa de profesorul Alexandru Rafila. Reactia: OMG! Nu OMS. Nu mai e nevoie ca domnul Rafila sa faca turul televiziunilor. Stirea despre el ii tine locul.

In ziua urmatoare, Romania sare de 3.000 de cazuri de infectari. La 1.000 de cazuri, domnul Rafila spunea ca expertiza sa e mai utila in zona sanatatii publice. La 3.000 de cazuri, desigur, expertiza sa e mai utila in Parlament, acolo unde partidul pe care il va reprezenta are sanse imense sa ajunga in Opozitie. Deci expertiza domnului Rafila va insemna, cel mult, o semnatura pusa pe un proiect de lege trantit de o majoritate galbena”, a scris Zachmann.

Surse din PSD au anuntat zilele trecute, pe mai multe canale, ca Alexandru Rafila va fi pe prima pozitie pe lista PSD Bucuresti la Camera Deputatilor. PSD Bucuresti este condus de Gabriela Firea, care va ocupa prima pozitie pe lista pentru Senat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: