Surse: Cum a reusit Dinca sa o incinereze pe Alexandra. Chimist: „Nu am mai auzit de o astfel de combinatie”

news

Surse din randul anchetatorilor au dezvaluit modul in care Gheorghe Dinca a reusit sa o incinereze pe Alexandra Macesanu. El ar folosit o combinatie de vaselina cu carbid. Chimistul Claudiu Fleaca a declarat ca „nu am mai auzit de o astfel de combinatie”.

Gheorghe Dinca ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, dupa orele 13:00 – 14:00, dupa ce ar fi ucis-o si s-ar fi intors din oras unde i-a aruncat telefonul si cartela, au declarat pentru G4media surse din ancheta. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, pana spre seara. Dupa ce ar fi ars tesuturile, Dinca ar fi pus vaselina pe oase ca sa arda mai repede.

Dinca le-ar fi declarat anchetatorilor ca a amestecat vaselina cu pastile de carbid pentru a arde oasele in arzatorul improvizat intr-un butoi din curte. Din acest amestec de vaselina si carbid, specialistii  sustin ca a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natura sa dezvolte temperaturi superioare, in jur de 1000 de grade.

Tesuturile si oasele ar fi ars intrucat proveneau de la un om tanar, in plin proces de crestere. La persoanele in crestere structura osoasa este relativ aerata, de aceea permita arderea mai usoara si intr-un timp mai scurt.

Daca a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacara putea fi asigurata cu temperatura mare pentru timp indelungat, au mai explicat expertii pentru G4Media.ro.

Potrivit marturiei lui Dinca, coroborate cu probele gasite la fata locului, anchetatorii cred ca acesta ar fi pus lemne sub pirostriile deasupra carora a pus un butoi avand in partea de jos un grilaj, iar in partea de sus fara capac. Ar fi pus corpul fetei pe grilajul din butoi. Acolo, Dinca obisnuia sa topeasca aluminiu.

Asa ar fi obtinut o temperatura in arzator in jur de 1000 de grade Celsius. Oasele si dintii nu ar fi ars in totalitate intrucat ar fi fost nevoie de o temperatura de 1500 de grade Celsius. La fel, inelele si fragmentele de lantisor gasite in cenusa nu s-ar fi topit decat la o temperatura mai mare de 1000 de grade.

Surse oficiale din cadrul DIICOT sustin ca anchetatorii au doi martori, doi vecini, care spun ca au vazut fum si au simtit un miros neobisnuit din curtea lui Dinca.

Claudiu Fleaca, inginer chimist la Institutul de la Magurele, a declarat ca este plauzibil ca suspectul sa fi folosit vaselina pentru arderea oaselor.

”Grasimile ard foarte bine. Putea sa puna si carbid, insa in combinatie cu apa. Si depinde foarte mult de aeraj, de oxigen. In conditii optime, carbidul cu apa propaga acetilena si se poate obtine o temperatura de 3000 de grade. Dar ma indoiesc ca, in acele conditii, a obtinut o astfel de temperatura.

Plus ca exista riscul sa explodeze. Daca, intr-adevar, a folosit carbid, desi nu am mai auzit de o astfel de combinatie de carbid cu vaselina pana acum, putea sa puna putina apa ca sa arda, sa nu explodeze sau sa bubuie. Pentru ca presupun ca nu voia sa faca zgomot.

Oasele au o parte organica, proteina, colagen. Aceasta arde, se descompune. Partea anorganica contine hidroxiapatita, care se fragmenteaza si ramane un fosfat de calciu deshidratat. Nu mai e aceiasi compozitie ca osul original, s-a dus partea organica si apa de cristalizare pentru ca hidroxiapatita are apa in structura ei.

Fosfatul de calciu se topeste la 1400 de grade ca sa nu ramana resturi, dar inteleg ca au ramas, deci inseamna ca nu a obtinut acea temperatura. Ca sa dispara de tot trebuia sa foloseasca acid”, a explicat chimistul Claudiu Fleaca pentru g4media.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: