Surse: Dancila s-a decis pe cine numeste la Interne si Educatie. Inconstienta, ii face jocurile lui Fifor

politica

Premierul Viorica Dancila il va propune pe Mihai Fifor pentru a ramane la Ministerul de Interne, dupa finalizarea interimatului, au declarat surse din PSD pentru Mediafax. Pentru Ministerul Educatiei sunt vehiculate mai multe nume, printre care Radu Szekely, fost consilier al Ecaterinei Andronescu.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vinerea trecuta, la Iasi, ca va trimite saptamana aceasta propunerile pentru noii ministri presedintelui Klaus Iohannis, dupa o discutie in Comitetul Executiv National (CExN). Liderul PSD a mai spus ca va transmite sefului statului si propunerea pentru functia de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.

Surse din interiorul PSD au declarat ca Viorica Dancila il va propune pe Mihai Fifor la Interne, dupa finalizarea perioadei de interimat. De asemenea, PSD se gandeste la un inlocuitor al lui Mihai Fifor la parteneriate strategice.

Fifir l-a inlocuit recent pe seful serviciului secret lal MAI cu scopul ca noul venit sa il ajute sa obtine presedintia PSD dupa previzibila infrangere rusinoasa a lui Dancila la prezidetiale, au relatat mai multe publicatii.

Pentru functia de ministru al Educatiei sunt vehiculate mai multe nume, printre care si Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu.

Mihai Fifor, vicepremier pe parteneriate strategice, a preluat interimatul la MAI pe 30 iulie, dupa ce Nicolae Moga a demisionat din functia de ministru, la doar sase zile de mandat, urmare a modului in care s-a actionat la Caracal.

Portofoliul interimar la Educatie este asigurat in prezent de ministrul Culturii, Daniel Breaz, dupa ce Viorica Dancila a demis-o din functie pe Ecaterina Andronescu, dupa ce aceasta a afirmat ca ea a invatat de acasa sa nu se urce intr-o masina cu un strain.

Social-democratii se reunesc vineri, la Parlament, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, cu o zi inaintea Congresului formatiunii care va marca lansarea candidaturii la prezidentiale a Vioricai Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: