Surse, decizia pucistilor din PSD: Fifor si Teodorovici sunt dati afara de la varful partidului. De Dancila nu pot sa scape acum

politica

Peste 25 dintre cei mai influenti lideri de filiale PSD au decisi, vineri, in biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputatilor sa produca schimbari majore la varful PSD ca urmare a caderii Guvernului Dancila.

Astfel, secretarul general Mihai Fifor si presedintele executiv Eugen Teodorovici ar urma sa fie demisi din fruntea partidului in cadrul CEX-ului din aceasta seara.

De asemenea, s-a decis si dizolvarea Biroului Permanent National si formarea unui comitet interimar de conducere a partidului pana la viitorul Congres, echipa formata din reprezentanti ai primelor 6 organizatii judetene ca rezultate la alegeri, plus un reprezentant din Bucuresti.

Pucistii au cautat solutii sa scape si de Dancila insa nu a fost identificata nicio cale. Marian Oprisan, pana mai ieri un sustinator al lui Dancila, a devenit unul dintre cei mai vehementi critici. „Daca dai cautare ‘proasta Romaniei’ pe Google apare Viorica Dancila”, a spus Oprisan, conform Digi24.

Claudiu Manda a fost si el extrem de vehement, intreband „cine plateste lansarea Vioricai Dancila de sambata”. „Noi nu stim cine plateste banii”, a spus Manda. Peste 10.000 de pesedisti vor veni sambata la Romexpo la un eveniment de lansare a candidaturii lui Dancila la Presedintie.

„Trebuie sa le dam acum bani pentru primari, sa le dam sperante”, a spus si Lia Olguta Vasilescu.

In final, pesedistii au ajuns la concluzia ca nu prea au ce face, avand in vedere ca Dancila a fost numita presedinte de congres si ca numele ei nu mai poate fi sters din dreptul PSD de pe buletinele de vot. Gabriela Firea i-a indemnat sa lase lucrurile asa, pentru ca altfel se va ajunge la o lupta fratricida pentru putere si PSD va scadea si mai jos de 20%.

„Un Iohannis nu vrem, Barna nu vrem. Mergem cu psihopatul de Cumpanasu? Sa nu facem o miscare si sa pierdem si ce avem acum, in jur de 20 la suta. Cred ca ne dam singuri o lovitura din interior. O sa inceapa lupta intre noi”, a mai spus Firea, legat de posibilitatea debarcarii Vioricai Dancila.

La intalnire au participat 25 de lideri de fialiale PSD si sefi de Consilii Judetene. Printre acestia s-au aflat nume cu greutate, precum Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Dan Nica, Marian Oprisan, Ionel Arsene, Ion Rotaru, Gabriela Firea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: