Surse Digi24: Dragnea este disperat, si-a convocat locotenentii pentru a-l executa pe Tudose. Cand vrea sa-l dea jos pe premier

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea vrea sa-l dea jos pe Mihai Tudose din fruntea Executivului cat mai repede. El s-a intalnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul in aceasta luna, informeaza Digi24.

Intalnirea, care a avut loc in afara Bucurestiului, s-a desfasurat in format restrans, iar discutiile au fost aprinse si nu au dus la o concluzie clara.

La aceasta intalnire au participat sase persoane – cei mai importanti lideri ai PSD, oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea, potrivit informatiilor Digi24. Presedintele PSD le-ar fi vorbit despre posibilitatea ca Tudose sa fie al doilea premier inlocuit de partid, dupa Sorin Grindeanu, in conditiile in care se punea oricum problema unei evaluari a ministrilor si a unei remanieri guvernamentale in aceasta luna.

In cadrul intalnirii au existat tensiuni. Liviu Dragnea a argumentat ca nu se mai intelege cu Mihai Tudose, dar, pe de alta parte, a existat si argumentul ca presedintele Iohannis a spus ca nu ar mai urma sa numeasca un premier din partea PSD in cazul in care si Mihai Tudose este inlocuit. Iar acest lucru ar pune PSD intr-o situatie foarte dificila.

Intalnirea s-a incheiat fara nicio concluzie.

Informatia vine la o zi dupa ce nr. 2 din PSD, Niculae Badalau, vorbea despre o posibila restructurare a Guvernului, astfel incat sa ajunga la 16-17 portofolii, in loc de 24, cat are acum.

„La ultimele declaratii ale presedintelui partidului, Liviu Dragnea, si ale premierului s-ar dori o noua arhitectura a Guvernului. Tinand cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Badalau.

El vorbea si despre organizarea unui congres al partidului.

„Cred ca un Congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica, mai ales ca 2018 este an preelectoral, stim ca in 2019 vom avea doua randuri de alegeri. In Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decat vicepresedintii, organele de conducere. Dar nu cred ca e cazul acum sa facem Congres de alegeri”, a adaugat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: