Surse Digi24: PSD il santajeaza pe premierul Ciuca. Ameninta cu retragerea lui Rafila din Guvern daca nu adopta certificatul verde din asumarea raspunderii Guvernului

politica

PSD incearca sa paseze asupra PNL si a lui Nicolae Ciuca adoptarea certificatului verde la locul de munca, amenintand ca daca Ciuca nu va adopta certificatul prin asumarea raspunderii guvernului, atunci Alexandru Rafila va fi retras din Guvern.

Informatia a fost data publicitatii de jurnalista Carla Tanasie de la Digi24, ea avand surse foarte bune in Ministerul Sanatatii.

„Conflictul dintre partide a aparut pentru ca PNL vrea ca proiectul de lege sa fie votat in parlament, in timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea raspunderii guvernulu”, a scris Tanasie pe Digi24.

Certificatul verde este impopular pentru o mare parte dintre romani astfel incat PSD incearca sa scape de acest cartof fierbinte aruncandu-l in ograda PNL.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat, marti seara, ca proiectul de act normativ privind certificatul verde COVID „trebuie sa treaca” de Parlament, pentru ca altfel „avem cu totii o problema”.

„Certificatul verde trebuie sa treaca, pentru ca trebuie sa avem la dispozitie un instrument, daca, cumva, apare un val pandemic. Daca nu apare un val pandemic, atunci avem doar un cadru legal. (…) Daca nu trece certificatul verde, avem cu totii o problema”, a precizat ministrul Sanatatii, dupa ce a fost prezent in Comisiile reunite de buget-finante pentru avizarea bugetului pe 2022 al Ministerului Sanatatii.

Votarea acestei masuri, a punctat el, „este responsabilitatea acestei coalitii”.

„Partidul Social Democrat si-a facut datoria, a venit cu acest proiect. Suntem dispusi sa il sustinem din toate punctele de vedere. Asta e situatia”, a adaugat Rafila.

Intrebat daca are sustinerea PSD pe acest subiect, el a raspuns: „Absolut”.

Totodata, ministrul a subliniat ca, in ceea ce priveste obligativitatea prin lege a prezentarii certificatului verde, „PSD nu are cum sa traga de timp, din moment ce a facut aceasta propunere”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: