Surse: Directorul Cristian Pluta (ASSMB) a primit spaga de 20.000 de euro intr-o geanta. Intr-un alt caz a luat spaga peste 300.000 de lei

news

Cristian Pluta, retinut, DNA, coruptie, spitale

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca directorul general al Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Cristian Pluta, a luat mita 20.000 de euro pentru a ajuta un alt inculpat sa devina director al Spitalului Colentina. Pluta a luat apoi spaga peste 300.000 de lei intr-un alt caz.

Astfel, Pluta a acceptat de la Cristescu George Mirel promisiunea sumei de 20.000 euro in vederea sprijinirii acestuia pentru a ocupa functia de manager interimar la Spitalul Colentina din Bucuresti. Apoi, la data de 19.06.2023, dupa ce Cristescu George Mirel a fost numit in functia respectiva, a primit suma de 20.000 euro de la acesta.

Intr-un alt caz de luare de mita, Cristian Pluta a acceptat, in aprilie 2023, de la  Dumitru Alexandru-Paul, reprezentant al SC PALEX CONSTRUCTII INSTALATII SRL promisiunea unei sume de bani corespunzatoare procentului de 5% din valoarea facturilor platite de ASSMB, in baza Acordului cadru (incheiat la data de 04.04.2023, intre A.S.S.M.B. si asocierea ALPHA MAX BUILD-AVISION STRATEGY CONSULTING, avand ca obiect Executie lucrari de reparatii, reabilitati si modernizari la unitatile sanitare si imobilele aflate in administrarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Mediale Bucuresti), in scopul platii facturilor la timp si incheierii de contracte subsecvente.

In perioada 28.08.2023 – 03.09.2023, a Pluta primit de la  Dumitru Alexandru-Paul suma de 306.439,17 lei, reprezentand 5% din suma de 6.128.783,45 lei (suma totala a facturilor emise in luna august de SC ALPHA MAX BUILD).

In ambele cazuri, intermediarul intre Pluta si cei care l-au platit a fost Silviu Stancila.

Pluta este este fostul director de investitii din perioada supraevaluarii lucrarilor de reabilitare a Spitalului de copii „Dr. Victor Gomoiu” din Bucuresti. El a fost adus in ASSMB de fosta administratie PSD.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada aprilie – august 2023, in legatura cu incheierea unor contracte de achizitie publica si cu numirea unor persoane in functii de conducere a unor unitati spitalicesti de pe raza municipiului Bucuresti.

In cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in opt locatii, situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane”, a anuntat autoritatile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: