„Surse extrem de credibile”: Cine va fi noul premier, Gadea si Pieleanu au anuntat cele doua nume care sunt pe masa lui Liviu Dragnea

politica

Realizatorul „Sinteza zilei”, Mihai Gadea, a anuntat joi seara ca, din „surse extrem de credibile”, coalitia PSD-ALDE are de ales in acest moment intre doua nume pentru pozitia de premier: Florin Georgescu (prim-viceguvernator BNR) si Mihai Fifor (liderul grupului senatorilor PSD).

„Surse extrem de credibile ne vorbesc despre doua persoane care sunt acum in discutii, in negocieri. Dintre aceste doua nume se va alege premierul. Nu sunt variante, cum prezinta alte televiziuni, dintre aceste doua nume, unul va fi cu siguranta desemnat ca premier”, a declarat Mihai Gadea.

Gadea s-a ridicat in picioare pentru a face anuntul: „Cele doua nume care se afla pe lista scurta a PSD sunt: viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu si Mihai Fifor”.

„Georgescu opune rezistenta in acest moment”, a precizat Gadea.

„Georgescu intruneste toate cele trei conditii anuntate de Iohannis. Este integru, are o mare experienta si poate coagula o majoritate. Presedintele ar agrea aceasta formula”, a precizat Marius Pieleanu.

Intrebat la sosirea la sediul Consiliului European din Bruxelles ce criterii trebuie sa indeplineasca viitorul premier, Iohannis a raspuns: „Premierul trebuie sa fie o persoana integra, fara probleme penale, o persoana care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern si o persoana cu o majoritate parlamentara in spate”.

Totodata, Iohannis a precizat ca va avea discutii, luni, cu toate partidele in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa care va face „o evaluare proprie”.

„Voi avea discutii luni cu toate partidele, dupa care o sa fac o evaluare proprie (…). Am chemat pe toata lumea, toata lumea insemnand toate partidele parlamentare, desigur. Vreau sa cunosc toate opiniile, dupa care voi trece la desemnarea unei persoane”, a mai afirmat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: