Surse: Firea i-a amenintat pe Ciolacu, Dincu si Grindeanu ca-i va acuza de „tradare”. Sebastian Lazaroiu: Urmeaza debarcarea lui Ciolacu

analize

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, anunta, citand surse bine informate, ca Gabriela Firea a facut presiuni uriase asupra lui Ciolacu, Grindeanu si Dincu pe care i-a amenintat ca ii va acuza de „tradare” daca nu cer si ei anularea alegerilor din Bucuresti. Lazaroiu mai spune ca in perioada urmatoare Firea va urmari debarcarea lui Ciolacu din fruntea partidului.

„La miezul noptii, ditamai presedintele PSD, Marcel Ciolacu, intra prin telefon la un post de televiziune si cere, atentie, anularea alegerilor din Bucuresti, pe baza unui fake news straveziu, lansat de televiziunea specializata deja in asemenea bombe fasaite.

In acest vartej a fost cuprinsa toata conducerea partidului, pe langa presedintele Camerei Deputatilor. Vasile Dancu, cu morga lui academica, Sorin Grindeanu, fost prim-ministru, ambii considerati liderii de viitor ai PSD, cei care si-au asumat explicit reforma partidului si desprinderea definitiva de epoca Dragnea.

Sa fi cerut o ancheta imediata a autoritatilor sau renumararea voturilor, asa cum au facut si ceilalti lideri de partide care aveau suspiciuni de frauda, cei trei n-ar fi iesit deloc din peisaj. Dar sa ceri reluarea votului, dupa un scrutin fara mari incidente, si pe baza unei manipulari ordinare, demontata in citeva ore, arata ca zilele celor trei barbati de stat in fruntea PSD sunt numarate”, a scris Lazaroiu pe ziare.com.

El a explicat apoi ca Firea va ataca in curand presedintia PSD, pentru a-l debarca pe Ciolacu.

„Prima care a cerut anularea alegerilor a fost chiar Gabriela Firea, aflata in evidenta complicitate cu fostii ei colegi de la Antena3. Surse bine informate spun ca Firea i-ar fi presat pe cei trei sa repete dupa ea, ca la dictare. Ba a amenintat chiar ca, daca nu o fac, ii va acuza de tradare. Speriati de circul facut in ultimele zile de doamna Firea (care n-a pregetat sa acuze chiar firma de casa de falsificarea sondajului la urne), cei trei mari barbati de partid s-au conformat.

Daca trei lideri ai partidului nu pot stapani furia si retorica irationala a Gabrielei Firea si se aliniaza in spatele ei, indiferent cat de aberante devin obiectivele si mesajul, inseamna ca nu va mai trece mult si Firea va deveni presedinta partidului.

Unii se asteptau de la Ciolacu sa rupa legaturile cu santajul institutiilor media atirnate de ani de zile de gitul partidului, sub pretextul ca ajuta partidul (ceea ce s-a dovedit o iluzie aproape de fiecare data), ca nu va mai da locuri in parlament oamenilor lui Dan Voiculescu. Iata, omul lui Dan Voiculescu este chiar in mijlocul lor si-i manipuleaza prin amenintari si crize de isterie asa cum n-ar putea-o face nici macar batrinul ei patron.

Reforma echipei Ciolacu a inceput cu stangul. Partidul e in continuare prizonierul unui post de televiziune si-al trombelor de fake news starnite de asa-numitii jurnalisti care lucreaza acolo. Nu sunt semne ca pot scapa din aceasta dependenta paguboasa, cu atit mai mult cu cat, pionul otravit al Antenei3 este chiar in conducerea partidului si va dicta strategiile in functie de umorile personale, dar si de interesele sefilor ei traditionali.

Insa Gabriela Firea nu se va multumi doar cu atat. Va obosi sa fie doar o trompeta, doar Cruella care bate din pantof la cei trei crai inspaimintati ca sa-i puna in miscare. Ea va dori chiar sefia partidului, oficial, prin Congres, si va face multe, multe valuri ca sa-si implineasca visul de marire”, a mai scris Lazaroiu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: