Surse: Fostul general SRI Dumitru Dumbrava s-a prezentat la Sectia 11 de Politie fara a fi chemat

news

Dumitru Dumbrava

Fostul general SRI Dumitru Dumbrava a mers singur, vineri, la Sectia 11 de Politie din Capitala cu ordonanta pentru control judiciar. El s-a prezentat in fata politistilor desi nu l-a chemat nimeni, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Cei doi fosti sefi din SRI, Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, au fost pusi sub control judiciar de DNA in dosarul in care sunt acuzati de trafic de influenta.

Coldea a iesit de la DNA dupa 14 ore de audieri, la 3 noaptea, si a refuzat sa faca declaratii presei. Surse judiciare au declarat ca Florian Coldea are o cautiune de 500.000 de lei, avand un termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeasi masura s-a luat si in cazul lui Dumitru Dumbrava.

Omul de afaceri Catalin Hideg, cel care i-a denuntat la DNA pe fostii generali SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, a declarat joi, intr-o interventie la Antena 3, ca acestia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Traila, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta sa obtina o pedeapsa cu suspendare, intr-un dosar in care are o condamnare in prima instanta de 4 ani inchisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Catalin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat in luna februarie de Tribunalul Bucuresti la patru ani inchisoare cu executare pentru folosire de documente false si spalare de bani, intr-un dosar legat de o frauda cu fonduri europene in valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se afla in prezent in faza de apel la Curtea de Apel Bucuresti.

„Am avut o intalnire cu domnul Dumbrava, care l-a recomandat pe domnul Traila ca viitorul meu avocat. Am fost la dansul la birou, la cabinetul de avocatura, unde mi-au spus initial ca vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus ca e o suma foarte mare, ca nu am mai vazut asemenea onorarii in Romania. Dansul mi-a spus ca asa a primit ordine de la domnii generali, ca asta e suma pe care trebuie sa o platesc daca vor sa ma ia ca si client. I-am spus ca este foarte mult si ofer suma de 500.000 de euro. Dansul a zis: ‘Bine, nu pot sa decid eu, trebuie sa vorbesc cu domnii in generali si peste cateva zile sa va transmit care a fost decizia. Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Traila si mi-a spus ca singura varianta pe care o accepta este de 600.000 de euro cu TVA, altfel nu putem incheia acest contract de asistenta juridica. Si am semnat contractul”, a afirmat Catalin Hideg, la Antena 3, citat de Agerpres.

In schimbul acestor bani, i s-ar fi promis „optimizarea problemelor sale din justitie”, adica sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.

„Cand am incheiat contractul, mi-au spus ca daca lucrurile decurg bine la instanta de fond si judecatorul, care a fost student al domnului Traila, va da o rezolutie pozitiva, la Curtea de Apel va fi mai simplu si ca vom scadea acesti ani”, a spus Hideg.

Catalin Hideg a mai sustinut ca a platit o prima transa de 100.000 de euro, insa nu a mai avut bani, dupa care ar fi fost amenintat sa achite restul sumei.

El a recunoscut ca a depus un denunt la DNA si peste 20 de inregistrari cu „probe clare” impotriva celor care l-au amenintat.

Pe de alta parte, Hideg a marturisit ca nu are probe ca banii pe care i-a dat avocatului Traila ar fi ajuns la fostii generali SRI.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: