externe

Surse: Generalul Armaghedon a fost demis din functia de sef al fortelor aerospatiale ale Rusiei

Generalul Serghei Surovikin, care a fost la un moment dat comandantul fortelor ruse in Ucraina, a fost demis din functia de sef al fortelor aerospatiale ale tarii, a anuntat un jurnalist rus, citat de Reuters. Informatia a fost preluata de mai multe site-uri rusesti si internationale, chiar daca nu a fost confirmata oficial.

Alexei Venediktov, fostul sef al postului de radio Ekho Moskvy acum inchis, jurnalist cu legaturi importante, nu a confirmat oficial informatia.

Pe canalul sau Telegram, Venediktov a spus ca Surovikin a fost inlaturat prin decret oficial, fara a furniza alte detalii.

„Generalul de armata Serghei Surovikin a fost eliberat din functie si trecut la un alt loc de munca si este la dispozitia (Ministerului Apararii)”, a anuntat si RBC.

Una dintre sursele ziarului a spus ca Surovikin „este in prezent in concediu de scurta durata”.

Generalul nu a fost vazut in public de la revolta de scurta durata din iunie a grupului de mercenari Wagner si a liderului sau, Evgheni Prigojin, impotriva institutiei de aparare a Rusiei.

In timpul revoltei, Surovikin a aparut intr-un videoclip prin care il indemna pe Prigojin sa se retraga. De la revolta, stirile din Rusia si strainatate au spus ca Surovikin a fost investigat pentru posibila complicitate la aceasta.

Surovikin si-a castigat porecla de „Generalul Armaghedon” in timpul interventiei militare a Rusiei in razboiul civil din Siria.

In octombrie a fost pus in fruntea operatiunilor militare rusesti in Ucraina, dar in ianuarie acest rol a fost dat generalului Valery Gerasimov, seful statului major, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gerasimov.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

20 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

O oră ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

56 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

O oră ago