Surse: „Genunche” cauta sa se dea cu PNL-ul. Le promite primarilor liberali ca „intervine” pentru a-i ajuta „sa-si rezolve problemele”

politica

Senatorul PSD Liviu Pop, trecut in Opozitie odata cu partidul sau, incearca sa “se dea bine” pe langa liberalii din esaloanele inferioare, in special pe langa alesii din Vestul tarii, carora le promite ca ii va ajuta sa-si rezolve problemele cu institutiile controlate inca de pesedisti.

Ultima isprava de acest fel s-a petrecut in cursul acestei saptamani, cand Pop s-a alaturat neinvitat unei intalniri care cuprindea lideri de filiale si primari liberali de localitati mai mici, la Hotelul Marriott din Capitala, in apropierea Parlamentului.

Pop i-a asigurat pe acestia, cu multi dintre ei cunoscandu-se deja dinainte, ca “e dispus” sa-i ajute, indiferent de culoarea politica.

Senatorul de Maramures le-a transmis liberalilor, potrivit surselor Aktual24, ca el are influenta in institutiile de stat si a promis chiar sa intervina la unele dintre ele pentru a le debloca proiectele, prima mentionata fiind Compania Nationala de Investitii (CNI), entitate care functioneaza sub autoritatea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei dar care e condusa inca de un om numit de PSD, Manuela Patrascoiu.

CNI face, printre altele, celebrele stadioane care trebuie construite pentru EURO 2020 si pentru care are intarzieri mari, dar are si proiecte cu multe primarii din tara, adica exact genul de proiecte pentru care Pop spune ca poate interveni.

Insa cei care au avut de-a face cu el spun ca de cele mai multe ori promite ca va ajuta la deblocarea proiectelor sau a platilor, insa acest lucru nu se intampla.

O institutie extrem de importanta, sursa de bani, putere si razboi politic

Compania Nationala de Investitii e condusa de Manuela Irina Patrascoiu. Adusa de Dragnea in 2013 si una dintre executantele fidele ale directivelor acestuia, Patrascoiu a fost considerata intangibila de atunci. Nici macar premierul Tudose nu a putut sa o schimbe din functie, acest subiect constituind un punct important in conflictul dintre ei, mai ales ca institutia ruleaza sume imense, multe dintre ele cheltuite discretionar, ineficient sau catre firme “apropiate.

In mai 2019, ministrul Daniel Suciu, care conducea atunci ministerul Dezvoltarii, redenumit acum al Lucrarilor Publice, declara: „Compania Nationala de Investitii face spitale, institutii de invatamant superior, reabilitari si consolidari de cladiri de patrimoniu sau monumente istorice. Bugetul companiei pe acest an este unul record – 1,3 miliarde de lei credite bugetare si 1,7 miliarde credite de angajament. In prezent, CNI are in implementare peste 580 de obiective, fie ca vorbim de cele deja contractate sau care se afla in curs de contractare.“

Mai mult despre: ,

Comentarii: