Surse: Inca 10 parlamentari vor pleca imediat din PNL daca Florin Citu bate palma cu PSD. Deja au plecat 17

politica

Surse politice citate de Digi24 au anuntat, joi, ca inca zece parlamentari vor pleca din grupul parlamentarilor PNL daca Florin Citu va semna o alianta cu PSD. 

Intalnirea dintre Florin Citu si Mascel Ciolacu are loc joi seara, liderii PSD anuntand ca isi doresc sa participe la guvernare. Zece parlamentari PNL ar urma sa plece imediat daca Florin Citu va ajunge sa formeze o coalitie cu PSD.

Pana in acest moment au plecat 17 parlamentari PNL, printre care se afla Ludovic Orban si Violeta Alexandru.

Deputatul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, la Parlament, ca atat el cat si parlamentarii care l-au urmat prin dezafilierea din grupul PNL nu vor vota o formula de guvernare PNL-PSD, ci doar reconstructia coalitiei de centru-dreapta cu USR.

Fostul presedinte al PNL a afirmat ca ”Romania se afla intr-o criza politica si guvernamentala de peste doua luni, o criza creata in mod artificial de presedintele Klaus Iohannis si de Florin Citu, prin distrugerea PNL, suspendarea democratiei in partid si preluarea controlului total in forurile statutare, distrugerea coalitiei de centru-dreapta construita dupa 6 decembrie, ignorarea cu buna-stiinta a tuturor problemelor cetatenilor romani”.

”Aceasta criza politica este perpetuata, tot artificial, tot de presedintele Iohannis si de Florin Citu”, a aratat Orban, precizand ca atunci cand a fost desemnat premier Nicolae Ciuca, a spus ca, la fel ca si desemnarea lui Dacian Ciolos, nu are sanse de a obtine o majoritate parlamentara.

”S-au pierdut doua saptamani, Nicolae Ciuca a fost pus intr-o postura penibila, in care in prima faza a zis ca merge pana la capat, apoi a batut in retragere, tot la ordin, cand s-a constatat ca nu exista nicio sansa de refacere a majoritatii”, a aratat el.

Ludovic Orban a anuntat ca ”singura solutie normala, decenta, de guvernare a Romaniei este refacerea coalitiei de centru dreapta”.

”Vreau sa dezmint categoric speculatiile lansate in presa de manipulatori din echipa castigatoate sau din alta zona, care incearca sa acrediteze, ca scuza pentru conducerea PNL si pentru dorinta celor mai multi din conducere si a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul ca nu se mai poate reface coalitia de dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL”, a spus Orban.

El a afirmat ca a purtat o discutie cu toti colegii care s-au retras si se vor retrage din grupul PNL, si decizia este foarte clara.

”Nu vom vota un guvern PNL-PSD, sa fie clar. Noi dorim sa participam la reconstructia coalitei de centru dreapta”, a spus fostul presedinte PNL.

”Respingem categoric orice fel de speculatie care sa creeze o falsa scuza celor care vor cu PSD, spunand ca nu mai exista majoritate”, a mai spus Orban.

Fostul presedinte al PNL a aratat ca, de la Congresul partidului, nu a fost sunat de niciun lider al PNL.

Mai mult despre:

Comentarii: