Surse: Inspectia Judiciara si Sectia Speciala au fost puse sa lucreze pentru eliberarea lui Dragnea. „Este un foc cu care PSD ar trebui sa fie nebun sa se joace”

analize

Ioana Ene Dogioiu, o jurnalista cu surse bine informate in mediul judiciar, avertizeaza ca Lia Savonea a pus deja Inspectia Judiciara si Sectia Speciala sa ajute la eliberarea lui Liviu Dragnea.

„Intr-o varianta maximala – la care unele surse spun ca sefa CSM Lia Savonea ar fi inceput sa lucreze deja cu sarg (voi reveni cu detalii) prin cele doua plutoane de executie la dispozitie, Inspectia judiciara si SS, servite de Petre Lazaroiu – Dragnea ar putea fi eliberat, cu ajutorul unor imense ilegalitati si abuzuri desigur, pentru ca pe lege asa ceva nu e posibil si o spune chiar avocatul Toni Neacsu, implicat in procesul ‘Bombonica'”, scrie Dogioiu pe ziare.com.

Dogioiu afirma apoi ca o eventuala eliberare a lui Dragnea va starni un „foc” care va pulveriza PSD.

„Probabil ca dupa motivarea CCR vor incepe si demersurile avocatilor lui Dragnea, cu presa dupa ei. Toate acestea nu ar face decat sa reactiveze cea mai pretioasa valoare electorala a Opozitiei – dusmanul.

Cu cat se va vorbi mai mult despre eliberarea lui Dragnea, cu cat ea va deveni mai amenintatoare, cu atat mai mult daca ar deveni, prin absurd juridic, fapt implinit, cu atat mai greu va fi pentru PSD sa calmeze tensiunile din societate si sa tina departe de urne electoratul anti-PSD. Unde mai pui ca si in PSD, aripa Dragnea ar prinde elan si partidul ar deveni un continuu teatru de razboi intern.

La modul cel mai cinic cu putinta, cel mai rau lucru care i s-ar putea intampla PSD acum si cel mai bun lucru pentru Opozitie ar fi un intens efort de eliberare a lui Dragnea. Si el ar presupune trimiterea judecatorilor care l-au condamnat in ancheta Inspectiei judiciare si a SS, ceea ce ar implica si o reactie externa previzibila si chiar sanctiuni nu foarte greu de anticipat.

Sa nu uitam ca dna Savonea, presedinta CSM, a sesizat Inspectia judiciara dupa declaratiile lui Petre Lazaroiu, care a spus despre condamnarea lui Dragnea ca e politica. Dna Savonea spunea ca sesizarea vizeaza inclusiv eventuala incalcare a independentei justitiei de catre dl Lazaroiu. Daca inclusiv inseamna ca nu exclusiv, Adina Anghelescu luju-Antena 3 a trasat indicatii publice: sa ancheteze IJ de ce s-a dat termen chiar dupa alegeri si de ce nu a fost asteptata decizia CCR. Sunt doua solutii teoretic posibile: fie IJ ii da dreptate lui Lazaroiu si face actiune disciplinara sau chiar sesizeaza SS, fie dl Lazaroiu va fi acuzat ca a incalcat independenta justitiei. Sa vedem care va fi.

Mai mult, ca sa fie sigur ca tot se va ajunge la judecatorii din complet, Antena 3 someaza Parlamentul sa faca o comisie de ancheta, dupa care sa sesizeze SS impotriva judecatorilor care l-au condamnat pe Dragnea.

In tot acest scandal, societatea se va aprinde din nou si va arunca prezenta la vot poate chiar dincolo de ceea ce am vazut in mai. Este un foc cu care PSD ar trebui sa fie nebun sa se joace”, concluzioneaza jurnalista.

Mai mult despre: ,


Comentarii: