Surse: Intalnire secreta intre Grindeanu si Dragnea. Sefului PSD ii este frica, ce urmareste sa obtina

politica

Publicatia DC News, detinuta de Bogdan Chirieac, un analist cu relatii foarte bune la nivelul conducerii PSD, anunta ca fostul premier Sorin Grindeanu, exclus din PSD, se va intalni in secret cu in zilele urmatoare cu Liviu Dragnea.

Conform DC News, intalnirea ar fi fost solicitata de Grindeanu, iar Dragnea a fost de acord intrucat ii este teama o ruptura a filialelor din vestul tarii va slabi PSD.

„Surse din interiorul partidului au confirmat ca Liviu Dragnea a acceptat sa se intalneasca cu Sorin Grindeanu, iar posibila iertare urmeaza sa fie discutata zilele urmatoare, in cadrul Comitetului Executiv al PSD.

In spatiul public exista deja informatia conform careia Sorin Grindeanu nu se va alatura proiectului lui Victor Ponta. Care ar fi insa motivele miscarii fostului premier ?

In primul rand, Grindeanu se simte legat de PSD, asa cum a repetat-o in nenumarate randuri, fiind membru social-democrat din anul 1995.

Sorin Grindeanu a discutat cu cei din organizitiile PSD din zona, care l-au sustinut in timpul razboiului cu Liviu Dragnea. Liderii de filiale si-au dat seama ca singurul partid care se poate bate cu dreapta in zona este PSD-ul. Un nou partid de stanga in zona de vest a Romaniei nu ar fi avut prea mari sanse de izbanda.

Au existat presiuni din cadrul organizatiilor din Banat, pentru ca membrii PSD care ocupa deja functii in cadrul consiliilor locale sau judetene nu vor sa o ia de la zero. Organizatiile din Banat sunt suficient de puternice si au nevoie de sustinere din partea unui partid puternic. Mai mult decat atat, daca ar fi acceptat sa demisioneze si sa se alature noii organizatii si-ar fi pierdut mandatele locale. Miza este cu atat mai mare pentru primarii PSD din zona, astfel ca asupra lui Sorin Grindeanu au fost exercitate presiuni chiar de la baza. Odata iesiti din Partidul Social-Democrat atat edilii cat si consilierii locali s-ar fi trezit practic in afara politicii pana la viitoarele alegeri, acolo unde nu aveau garantia realegerilor.

Un joc dublu facut de alesii PSD din zona s-ar fi intors impotriva lor pentru ca nu ar fi reusit sa isi lanseze noul partid. In lipsa unei promovari, sansele la viitoarele alegeri ar fi fost unele foarte mici.

Pe de alta parte impacarea Dragnea-Grindeanu poate aduce mari avantaje si pentru PSD. Partidul isi va pastra organizatia puternica intr-o zona unde nu se situeaza tocmai bine si nu va pierde parlamentari. Social-democratii pot ramane asadar la controlul unei zone unde stanga a avut probleme”, scrie DC News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: