Surse judiciare: Tariceanu a fost denuntat la DNA de unul dintre apropiatii sai, pe care l-a facut si ministru

news

Surse judiciare citate de Realitatea TV anunta ca in noul dosar deschis de DNA pe numele lui Calin Popescu Tariceanu se afla si informatii furnizate de fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu. Acesta l-a turnat pe Tariceanu pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

Vladescu a avut o relatie foarte apropiata cu Tariceanu.  El a ocupat functia de ministru al finantelor in Guvernul Tariceanu (2005-2007) si din nou din 23 decembrie 2009 pana pe 2 septembrie 2010 in guvernul Boc.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in aprilie 2018, cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru Sebastian Vladescu.

Sebastian Vladescu ar fi luat mita de doua ori in perioada in care a fost ministru de finante de la firma care executa lucrari de reabilitare pentru tronsoanele de cale ferata a liniei Bucuresti-Constanta. In total, ar fi vorba despre 20 de milioane de euro mita pentru modernizarea acestui tronson.

Dupa ce DNA a certu Senatului incuviintare pentru a demara urmarirea penala in cazul lui Tariceanu, acesta  si-a anulat participarea la Congresul european ALDE, care are loc in Spania.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: