Surse: Klaus Iohannis a decis cine va fi noul sef al SIE. PSD se declara de acord

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns la o intelegere cu presedintele Klaus Iohannis in privinta sefiei Serviciului de Informatii Extern, anunta EVZ.

Presedintele Klaus Iohannis va numi directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), iar PSD va avea conducerea celor doua comisii parlamentare ale SRI si SIE.

Unul dintre numele cu cele mari sanse sa devina director al SIE este deputatul PNL Cezar Preda. Cezar Preda este in prezent membru in comisia SRI. De asemenea, Cezar Preda a condus comisia parlamentara de control a SIE in 2007-2008.

Potrivit surselor EVZ, intelegerea PSD-Iohannis a avut loc inainte de numirea sefului comisiei parlamentare de control a SIE, Mihai Weber (PSD). Trocul a fost urmatorul: PSD preia conducerea comisiilor de control ale SRI si SIE, iar presedintele Klaus Iohannis poate nominaliza un nou director SIE tot de la opozitie, asa cum a numit la sefia SRI.

Singura conditie pe care a pus-o PSD este ca presedintele Klaus Iohannis sa propuna un candidat care sa poata sa fie votat de catre parlamentarii PSD, adica o persoana care sa nu se fi remarcat printr-o pozitionare extrem de critica la adresa social-democratilor.

Klaus Iohannis ar putea sa anunte la inceputul saptamanii viitoare propunerea pentru functia de director al SIE. Candidatul ar urma sa fie votat in plenul reunit la pachet cu noul viceguvernator BNR si noul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente.

Fostul director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat din functie in septembrie 2016. De atunci, conducerea serviciului a fost asigurata interimar de generalul Silviu Predoiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: