Surse: Lia Olguta Vasilescu va fi fortata sa demisioneze. Nu numai Tudose este nemultumit, ci chiar si Liviu Dragnea

politica

Surse din PSD, citate de Digi24, anunta ca sunt mari nemultumiri in PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Premierul Mihai Tudose, dar si presedintele partidului, Liviu Dragnea, pana la un punct, ar fi suparati din cauza legii pensiilor, a carei adoptare a fost amanata.

In aceste conditii, este de asteptat ca postul sa se vacanteze. Nu neaparat printr-o demitere, cat mai degraba printr-o demisie. Lia Olguta Vasilescu si-a oferit demisia si in urma cu zece zile, la sedinta-maraton a Comitetului Executiv al PSD, in semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

In centrul nemultumirilor legate de Lia Olguta Vasilescu sunt legea pensiilor si legea salarizarii, ambele proiecte importante pe care PSD si le-a asumat in campanie.

Potrivit informatiilor Digi24, legea pensiilor a fost amanata si pentru ca ministrul nu a reusit sa gaseasca o formula sustenabila pentru acest proiect, care trebuia sa intre in dezbaterea parlamentara in octombrie, pentru ca legea sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2018. In ceea ce priveste legea salarizarii, s-au facut multe promisiuni pentru majorari salariale, dar acestea nu au fost toate realizate, iar dupa dezbaterea parlamentara a rezultat un proiect care avea nevoie de 7 milioane de lei suplimentar, asa ca Executivul trebuie sa gaseasca acum alte solutii de finantare.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: