Surse: Mai multi ministri ar urma sa demisioneze din Guvernul Grindeanu, urmand gestul radical al lui Florin Jianu

news

Surse citate de Antena 3, un post apropiat de PSD, sustin ca mai multi ministri ar urma „sa ia atitudine” fata de modul in care a fost adoptata ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei penale. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a demisionat, joi, afirmand ca doreste sa ramana cu „constiinta curata”.

„Mai multi ministri au ramas surprinsi de aparitia ordonantei. S-au trezit cu ordonanta in ultima clipa, pusa pe masa de Florin Iordache. Unii au ales sa ia atitudine cu privire la modalitatea in care s-a adoptat ordonanta”, a anuntat Antena 3, joi dimineata.

Jianu si-a anuntat demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, subliniind ca se opreste din activitatea guvernamentala pentru ca asa ii dicteaza constiinta, „iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume”.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.
Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!”, a scris Jianu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: