Surse: Marcel Vela a cerut readucerea lui Radu Gavris la Bucuresti. A fost insa intoxicat de omul lui Ciolacu, Bogdan Despescu

politica

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu dezvaluie, citand surse foarte „extrem de solide” din cadrul MAI, ca ministerul Marcel Vela a dorit sa-l readuca la Bucuresti pe Radu Gavris, insa a esuat dupa ce a fost intoxicat de Bogdan Despescu, secretar de stat la MAI. Gavris, un politist cu merite remarcabile, a fost exilat la Harghita, fiind suspectat ca a transmis presei imaginile de la intalnirea lui Liviu Vasilescu cu interlopii din clanul Duduianu.

Iata fragmente din informatiile aflate de Dogioiu, publicate pe spotmedia.ro:

Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut readucerea in Bucuresti a comisarului-sef Radu Gavris, detasat fortat din 01.09.2020 la IPJ Harghita, insa solicitarea lui Marel Vela a fost zadarnicita printr-o manevra a secretarului de stat Bogdan Despescu si a fostului sau sef de cabinet, actual sef interimar al IGPR, Eduard Miritescu

Pe 1 septembrie, chiar inainte de a-si anunta demisia de la sefia IGPR ca urmare a intalnirii nocturne cu clanul Pian, chestorul principal Liviu Vasilescu semna decizia de detasare a lui Radu Gavris in functia de adjunct al sefului IPJ Harghita.

Mutarea nu a fost in niciun fel motivata si intra in vigoare in aceeasi zi, fara sa ii fost adusa la cunostinta lui Radu Gavris.

Autorul moral al deciziei, spun surse din Politie si MAI, a fost secretarul de stat Bogdan Despescu, care incearca de mai multa vreme sa se razbune pe Radu Gavris, mai precis din 2016, cand dl Despescu era sef IGPR si a declansat un potop de controale la serviciul Omoruri Bucuresti, condus atunci Radu Gavris, ca represalii pentru anchetarea lui Gabriel Oprea in cazul Bogdan Gigina.

Ministrul de Interne Marcel Vela a aflat despre decizia mutarii dlui Gavris de la televizor. Si a cerut explicatii. O asemenea detasare fortata, de azi pe azi, poate fi justificata doar de o situatie cu totul speciala.

Avand in vedere si reactia publica, ministrul ar fi cerut ca Radu Gavris sa fie readus urgent in Bucuresti. Ceea ce ar fi presupus o noua dispozitie a sefului IGPR, avand in vedere ca dl Gavris functiona deja la Harghita, de la 1 septembrie.

Ca sa il sigileze acolo si sa faca imposibila solicitarea ministrului, dnii Despescu si Miritescu au pus la cale o cercetare disciplinara impotriva lui Radu Gavris, pe cateva motive insailate.

Unul ar fi ca ar fi livrat presei celebrele imagini de la intalnirea cu interlopii, desi ancheta DIPI pe aceasta tema nu s-a incheiat, altul ar fi ca Liviu Dragnea ar fi fost dus la puscarie cu Dusterul, nu cu Loganul.

Politisti cu experienta mare explica faptul ca punerea in executare a mandatului de incarcerare a lui Liviu Dragnea, in conditii de tensiune sociala maxima, in plina guvernare PSD, gata sa se victimizeze, si in an electoral, a fost o operatiune delicata. Ne amintim ce s-a intamplat in cazul Adrian Nastase.

Masina cu Liviu Drangea a si fost urmarita in trafic, a fost lovita inainte de intrarea in curtea penitenciarului. Deci nu vad care sa fie vina pentru ca un condamnat cu risc a fost dus rapid si direct la puscarie, fara incidente, cu o masina a Politiei.

Sursele SpotMedia.ro, de maxima credibilitate, sustin ca niciuna dintre acuzatii nu are cum sa tina, insa cercetarea ar avea o singura menire: sa il blocheze pe Radu Gavris la Harghita, pentru ca art 62 ind 6 din Legea 360/2002 privind Statutul politistului arata ca pe timpul cercetarii disciplinare politistul nu poate fi mutat, explica sursele citate.

Contactat de SpotMedia.ro, Radu Gavris nu a dorit sa comenteze situatia, insa a precizat ca nu i-a fost adusa la cunostinta nicio cercetare disciplinara impotriva sa.

Este clar ca pe 1 septembrie Radu Gavris nu era cercetat, pentru ca nu ar fi putut fi transferat la Harghita, conform Statutului. Deci cercetarea a fost deschisa dupa detasare si dupa ce ministrul a cerut readucerea sa in Bucuresti, tocmai ca acest lucru sa nu mai fie posibil.

Este, desigur, posibil si ca cercetarea sa nu existe, iar ministrul sa fi fost mintit pentru a renunta la solicitarea readucerii lui Radu Gavris.

Pe de-o parte, este de notorietate prietenia dintre dl Despescu si dl Ciolacu, amandoi din Buzau. Deci pare ca Ministerul de Interne, cel putin partea de Politie, a fost predata de facto dlui Ciolacu in schimbul non-combatului pe care presedintele PSD il vadeste cu fiecare ocazie.

O alta explicatie, care nu o contrazice pe prima, ba ar putea sa o completeze, vine din 2016, cand dl Toba, apropiat cunoscut al SRI, l-a propus pe dl Despescu sa fie sef IGPR in guvernarea Ciolos. Dupa cum stim ca dl Despescu a declansat ofensiva la Omoruri pentru anchetarea lui Gabriel Oprea, alt apropiat al SRI.

In final, un detaliu despre felul in care dl Despescu conduce Politia Romana. Dl Vasilescu a fost chemat din concediu sa rezolve, cum a rezolvat, criza Pian, pentru ca nu exista altcineva care sa se priceapa.

Doar ca in timpul concediului dlui Vasilescu la conducerea IGPR era prim-adjunctul Miritescu. Adica cel declarat implict incompetent sa rezolve criza Pian este acum seful interimar al IGPR, in pole position sa devina titular.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: