Surse: Noua sefa a TVR va fi o jurnalista haituita de clanul Olguta-Manda de la Craiova. Cum au vrut PSD-istii sa-i puna „capac”

politica

Surse politice citate de mai multe publicatii online anunta ca PNL o sustine pentru postul de director interimar al TVR pe jurnalista craioveana Ramona Saseanu. Saseanu este corespondent TVR la Craiova si a fost tinta unei campanii de discreditare lansata de Lia Olguta Vasilescu in campania de la alegerile locale.

Functia de director al TVR apartine PNL, potrivit negocierilor din coalitia de guvernare. PNL intentioneaza sa o numeasca pe aceasta pozitie pe Ramona Saseanu, corespondent TVR la Craiova din anul 2001.

In campania de la alegerile locale, Saseanu  a fost tinta unei ample campanii de discreditare lansata de echipa Liei Olguta Vasilescu.  In august 2020, Ramona Saseanu a dat publicitatii o conversatie purtata pe un grup de WhatsApp al comunicatorilor online ai PSD din Craiova in care li se cerea postacilor sa scrie comentarii denigratorii, obscene, la adresa ei.

Ramona Saseanu daduse publicitatii, cu cateva zile inainte, informatia ca Lia Olguta Vasilescu a fost huiduita si fugarita dintr-un cartier al Craiovei, Bariera Valcii, in timp ce se afla in campanie electorala. Propagandistii PSD au reactionat cu furie, inclusiv Lia Olguta Vasilescu. Pe grupurile de comunicare ale PSD-istilor s-au dat indicatii prin care jurnalistei sa i se puna „capac”. Adica sa fie denigrata obscen pe grupurile de Facebook ale craiovenilor.

„Iata ‘ideea de capac pentru postarea din Bariera’ distribuita pe grupurile PSD-iste. Palmasii (viitori directori care o sa va conduca) au rolul de a urma instructiunile”, a relatat jurnalista Ramona Saseanu.

Potrivit site-ului TVR Craiova, Ramona Saseanu este licentiata a Facultatii de Drept si Administratie Publica si a Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Craiova.

Ea este masterand al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii de la Universitatea Bucuresti si lucreaza in presa din 1995.

Urmeaza ca un plen reunit al Camerei Deputatilor si Senatului sa aiba loc pentru a vota numirea acesteia in fruntea TVR.

Comisiile pentru cultura reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Televiziune si ale Societatii Romane de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 si 2019, condusa in prezent de Doina Gradea.

Birourile Nationale ale USR si PLUS au decis, in urma cu cateva saptamani, sa sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Decizia a fost luata in urma unei competitii deschise.

Mai mult despre: ,

Comentarii: