Surse: Predoiu revine la Justitie. Cine vor fi noii ministri din Guvernul Ciuca. La Transporturi va fi instalat baronul Iulian Dumitrescu, prins in interceptarile DNA din biroul lui Drula

politica

Surse politice din PNL au anuntat deja cine urmeaza sa ocupe ministerele care au apartinut USR in noul guven minoritar al PNL care va foi condus de Nicolae Ciuca.

UDMR isi pastreaza ministerele, iar la ministerele care au apartinut USR vor fi propusi urmatorii:

Justitie – Catalin Predoiu/Nicolae Bacanu

Transporturi – Iulian Dumitrescu

Aparare – Nicoleta Pauliuc

Sanatate – Nelu Tataru

Ceilalti ministri PNL raman in functiile deja detinute.

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca el l-a ales pe Nicolae Ciuca drept propunere de premier. Citu a confirmat ca nu mai direste ca USR sa faca parte din noul guvern.

„PNL a dat dovada de maturitate si responsabilitate, ne-am prezentat cu o propunere pentru a debloca criza politica si a avea un guvern cat mai rapid. PNL l-a ales pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier, intr-un guvern minoritar, alaturi de partenerii de la UDMR.

Mizam pe responsabilitatea parlamentarilor romani pentru a avea un guvern cat mai rapid. PNL arata maturitate si responsabilitate si isi asuma responsabilitatea”, a anuntat Citu.

Citu a sustinut ca el a venit cu propunerea ca Nicolae Ciuca sa fie premier: „Este o propunere pe care eu am facut-o, pentru a debloca criza politica”.

Intrebat cine il va mai sustine pe Ciuca in Parlament, in afara de PNL si UDMR, Citu a raspuns: „Sunt sigur ca vom gasi sustinere in Parlament”.

Mai mult despre:

Comentarii: