Surse: Presedintele Iohannis va avea in aceasta seara o pozitie publica fata de Dosarul Belina si de prezenta ministrilor penali in guvern

news

Presedintele Romaniei va participa, marti seara, la o ceremonie de decorare a gimnastilor Catalina Ponor, Marian Dragulescu si Larisa Iordache. DC News sustine ca are confirmari din partea Palatului Cotroceni conform carora Klaus Iohannis va avea o pozitie publica fata de Dosarul Belina si de „conflictele care zguduie societatea romaneasca”.

Ceremonia va avea loc de la 0ra 19.30 la Palatul Cotroceni. Presedintele a facut declaratii privind controverse publice si cu prilejul altor manifestari care nu aveau legatura cu situatia politica interna.

In primul rand, este de asteptat o pozitie in legatura cu situatia in care se afla Sevil Shhaideh, impotriva careia DNA a inceput urmarirea penala. Shhaideh nu este parlamentar, prin urmare presedintele ar putea sa ceara suspendarea acesteia din functie. Mai mult, in acest moment, in guvern se afla inca doi ministri cu probleme penale, Rovana Plumb si Viorel Ilie.

De asemenea, numeroase voci din spatiul public solicita ca presedinte sa ia pozitie si fata de atacurile intense la care este supusa conducerea DNA, impotriva careia a fost asmutita recent Inspectia Judiciara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: