news

Surse: Primele concluzii ale anchetei, care au fost cauzele izbucnirii incendiului. Sectia ATI a fost mutata cu putin timp inainte de incendiu

Potrivit unor surse din ancheta, citate de Agerpres, incendiul de la sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt a izbucnit de la un injectomat si s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagratie puternica, iar incendiul s-a extins in salon.

Prefectul George Lazar a declarat ca sectia ATI a fost mutata, chiar in ziua incendiului, de la etajul 3 la etajul 2, fara informarea si solicitarea avizelor de la DSP Neamt.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

In ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai putin de opt managero. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orasului Roman, Micu a devenit manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declaratii de avere, Micu are un salariu de baza care incepe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

4 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

6 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

4 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

3 ore ago