Surse PSD: Lia Olguta Vasilescu si Paul Stanescu, presiuni infernale privind legile justitiei. Ameninta cu demisia din guvern pentru a declansa o criza

analize

Jurnalistul Cristi Pantazi, redactor sef la hotnews.ro, afirma ca are informatii comform carora Olguta Vasilescu si Paul Stanescu ameninta cu demisia din guvern daca legile justitiei nu sunt adoptate in viteza.

„Informatiile din PSD arata o tensiune reala. Paul Stanescu, Lia Olguta Vasilescu si alti lideri importanti au amenintat in interior in urma cu o saptamina ca daca proiectul de ciuntire a Legilor Justitiei nu trece in trei saptamini, vor demisiona din Executiv, provocind astfel o criza guvernamentala. Au mai ramas deci doua saptamini din ultimatumul liderilor”, scrie Pantazi pe hotnews.ro.

Pantazi a explicat apoi ca toate declaratiile nervoase din ultimul an ale lui Liviu Dragnea au fost de fapt invitatii insistente la negociere.

„Vineri, conducerea PSD a adoptat o rezolutie fara precedent, un adevarat rechizitoriu la adresa Justitiei. Este o borna a existentei partidului, o linie rosie pe care partidul nu o trecuse inca. E, probabil, ultima racheta de avertisment trasa de Liviu Dragnea, care asteapta o invitatie la negociere in ceasul al 12-lea din partea celor pe care ii crede raspunzatori de situatia lui: SUA si Iohannis. A tot asteptat negocierea anul acesta, calare pe procentele uriase obtinute in alegeri de PSD gratie lui, dar vede cum negocierea nu vine. Nici nu are cum sa vina, pentru ca negocierea pe care el o propune ar insemna ca toata lumea e ca el. Nu e.

Vom vedea in zilele urmatoare miscari rapide in Parlament cu proiectul pe Justitie, asa arata informatiile dinspre PSD. Odata iesit din comisia speciala condusa de trio-ul Florin Iordache – Eugen Nicolicea – Steluta Cataniciu, proiectul trebuie sa treaca de plenul Senatului si plenul Camerei Deputatilor (calendar actualizat – n.m.). PSD si ALDE au majoritate; vor primi voturi si de la unii parlamentari de Opozitie, fara indoiala”, mai arata Pantazi.

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi „pentru” si 119 „impotriva”, modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislatiei in domeniul Justitiei, astfel incat actele normative cu incidenta asupra Justitiei sa fie modificate numai in aceasta comisie.

Presedintele comisiei speciale, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare in care solicita ca toate actele normative cu incidenta asupra Justitiei care sunt in procedura parlamentara sa fie dezbatute si modificate in aceasta comisie.

Iordache a solicitat BPR modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul urmator: „examinarea, modificarea si completarea, dupa caz, a tuturor actelor normative cu incidenta asupra Justitiei, in vederea reformarii sistemului judiciar, aflate in procedura parlamentara, precum si a celor ce urmeaza a intra in procedura parlamentara, pe toata perioada desfasurarii activitatii Comisiei si care vor fi transmise acesteia”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: